Vores Net: Vi kan ikke gøre noget ved situationen

Søren Kold, formand for Vores Net
Den megen usikkerhed der i øjeblikket præger hele landet i konflikten mellem YouSee og Discovery er ikke noget, Vores Net kan gøre meget ved.
 
– Vi kan ikke gøre noget ved situationen, fortæller formand, Søren Kold.
 
– På sigt vil vi altid vurdere, hvad der skal gøres. Det er noget, bestyrelsen kigger på.
 
Men der er flere aspekter i det at skifte leverandør.
– Det tager 6-12 måneder at skifte leverandør. Der skal laves en ny hovedstation, der skal skiftes modem, lægges fiber osv., forklarer Søren Kold, og tilføjer:
– Det gode ved det hele er dog, at vi har penge til det og vi har en plan for et eventuelt skifte.
– Så sent som sidste år kiggede vi efter et alternativ, men det viste sig, at det i sidste ende ville blive væsentligt dyrere for forbrugerne.
Urimelige krav
Som Søren Kold ser det, så er det Discovery og NENT Gruppen der lægger helt urimelige krav i vejen.
– De lægger helt urimelige krav over hvilke kanaler der skal være i pakkerne og det også i forbindelse med bland-selv delen.
– Det giver voldsomme prisstigninger. Og hvilke medlemmer med grundpakken har lyst til at betale det.
F. eks koster Kanal 5 dobbelt så meget som TV2, men der er seks gange flere seere på TV2 end på Kanal 5. Det giver en ubalance i priserne.
 
Og så er der i øvrigt også varslet prisstigninger hos konkurrenterne fra Stofa og waou. Det samme gør sig gældende fra YouSee. Dog ikke fra i år.
 
– Derfor er prisen altid noget vi kigger på. Vi er ikke venner med YouSee. Vi har tværtimod benhårde forhandlinger med dem hvert tredje år og snakker i øvrigt dagligt med dem.
Så vi kæmper såmænd forbrugernes kamp.
 
– Hvis nu folk vil købe Discoverys app som et alternativ. Så koster den 179 kroner om måneden. Vores grundpakke koster kun 148 kroner om måneden. Det viser tydeligt, hvad det er for en situation, vi står i. Selskaberne tager simpelthen forbrugerne som gidsler.
– Vi sidder i bestyrelsen og prøver at varetage et bredt publikum, som har alle mulige smagsretninger. Vi kæmper for valgfrihed. Dem der vil se sport kan se det og dem der er til underholdning osv., skal også have mulighed for det. Men samtidig skal prisen også være rimelig.
 
– At en stor leverandør ikke vil levere uanset hvad, kan vi ikke gøre noget ved. Men jeg kan godt forstå, at nogen bliver kede af det. Det viser bare, hvor følsomt og individuelt dette er, slutter Søren Kold
DEL