Virksomheder vil være demensvenlige – nu uddannes nummer 50

Foto: Alzheimerforeningen
I Varde Kommune får virksomheder, foreninger og kommunale afdelinger med borgerrettede funktioner tilbudt undervisning i, hvordan man hjælper demensramte bedst muligt. I dag bliver en fysioterapeutisk klinik nummer 50 på listen.
Demensvenlig kommune

I dag bliver Agerbæk Fysioterapi & Trænings fire medarbejdere uddannet i demensvenlighed. De får blandt andet generel viden om demens og værktøjer til at håndtere demensramte borgere bedst muligt – f.eks. hvis den demensramte skulle blive ked af det.

Agerbæk Fysioterapi & Træning er nummer 50 i rækken af virksomheder, foreninger og kommunale afdelinger, der kan sætte ”Vi er demensvenner”-logoet i vinduet. De modtager også et diplom fra Alzheimerforeningen.

– I Varde Kommune ønsker vi, at demensramte borgere lever så godt et liv som muligt, hvor vi i lokalsamfundene møder dem med både varme og viden. Derfor er jeg superglad for, at så mange virksomheder og foreninger ønsker at gøre en forskel for demensramte, fortæller Tina Agergaard Hansen, formand for Udvalget for Social og Sundhed i Varde Kommune.

– I Skovlund-Ansager har vi Danmarks første demensvenlige lokalsamfund, og det er et kæmpe skridt i den rigtige retning, at virksomheder og foreninger i resten af kommunen også vil være med, slutter Tina Agergaard Hansen.

Fakta:
  • Varde Kommune er blandt de førende kommuner i arbejdet for at skabe gode livsvilkår for demensramte og deres pårørende.
  • Der arbejdes målrettet på at skabe samfund og institutioner, som er inkluderende og tryghedsskabende for demensramte og deres pårørende. Der laves tiltag, som skal være med til at sikre og forbedre muligheden for at leve et meningsfyldt og værdigt liv til trods for, at man har en demenssygdom helt tæt inde på livet. Bl.a. skabes der kvalitetstilbud til borgerne, og der er udviklet, afprøvet og implementeret helt nye metoder inden for området.
  • Skovlund-Ansager i den østlige del af Varde Kommune er Danmarks første demensvenlige lokalsamfund.

DEL