“Vi er imponerede over den massive opbakning”

Rejsegilde: I august 2021 møder 900 vardensiske folkeskoleelever ind til et nyt skoleår på en helt ny skole. En skole, der langt fra er som alle andre. Frelloskolen.

Fredag eftermiddag var der rejsegilde, og her benyttede flere lejligheden til at sige et par ord om både skole og processen omkring skolebyggeriet:

Borgmester Erik Buhl (V):

“I dag er en festdag for hele kommunen. Der er tale om en topmoderne skole – Frelloskolen. Jeg er fascineret og jeg er imponeret – jeg vil gerne sige tak til alle involverede.”

Udvalgsformand for Børn og Læring, Peder Foldager (V):

“Om et år starter 900 børn på denne skole – og det er jer og 1000vis af andre børn, der kommer til at skrive historie – en helt ny historie. Som et blank lærred, hvor denne skole nu bliver rammerne om Jeres skoledag.”

Skoleleder Morten Møller Jensen:

“I dag er en glædens dag, som ikke engang en corona-pandemi kan ædelægge. Det er en milepæl for en lang rejse. Der er blevet arbejdet intenst for at skabe de bedste rum til verdens bedste skole – dette er en bygning, der kommer til at ose af læring og æstetik. Jeg er dybt imponeret over alle de mennesker, der har haft lyst til at involvere sig.”

Skolens vision er helt ny. For 4-9. klasse er der ingen faste klasselokaler, men derimod faglokaler til alle fag. Det er lokaler, som er designet til de enkelte fag, og det er et format, der der skal skabe et spændende og inspirerende læringsmiljø.

Frelloskolen har navn efter Vardes æresborger, kunstneren Otto Frello. Otto Frello var en billedkunstner, som skabte nysgerrig og finurlig kunst, som med sin utrolige detaljerigdom inspirerer beskueren til at fordybe sig. Netop nysgerrigheden er i centrum på den nye skole, og det er en tanke, som præger Frelloskolen overalt.

På skolen er der referencer til Frellos værker – for eksempel er skolens runde geografilokale “Den blå kugle” en reference til værket af samme navn.

Baggrund
Frelloskolen skal være ny skole for 900 elever fra 0. til 9. årgang.

Opførelsen af Frelloskolen er en del af den nye skolestruktur i Varde Kommune, hvor man går fra at have tre til to skoler i Varde by. Skolen får to tredjedele af de elever, der i øjeblikket går på Sct. Jacobi Skole i Varde samt alle elever fra Brorsonskolen.