Vestjyllands internationale kunstner udstiller

Hans Tyrrestrup fylder 75 år og udstiller på Vestjyllands Kunstpavillon. Fra 13. april til 26. maj 2019 vises maleri og grafik, retrospektivt og nyt. Fernisering den 13. april klokken  14 -16.

Et væsentligt aspekt af malerens, grafikerens og digterens omfattende virke er indlevelsen i den italiensk-romerske kunst og kultur. Gennem årene har udstillinger, digte og foredrag i ind- og udland samlet sig om et særligt billedmotiv og litterært tema: Venus.

Tyrrestrup er en af Danmarks gode kolorister, “han digter et indhold ind i farven. Han har det, man kalder sind”, skriver Gunnar Jespersen.

Der er kunstneriske tråde tilbage til Høst og Jorn.

Med Tyrrestrups mangeårige liv i den vestjyske landsby, Thorstrup, hvor fuglepoetik og horisontperspektiv mødes, har han udviklet det æstetiske og filosofiske grundlag for sit maleriske og digteriske udtryk. Af møderne med især den romerske mytologi udspringer de på en gang intellektuelle og sanselige inspirationer. “Romersk indflydelse i Vestjylland” hedder en tidlig anmeldelse.

Blandt udstillingssteder kan nævnes Biennalen i Firenze, “Revisiting Venus” i Washington DC, “En dansk etrusker i dag” på Det italienske Kulturinstitut, Venusmaleri på Broadway Gallery i New York. I Tyrrestrups forfatterskab indgår debutsamlingen “Solens Kuppel – romerske rids” som afsæt til digte, essays, kunstbøger og foredrag.

DEL