Verdensholds-Marie vender hjem til Vestjylland

Marie sammen med SOS Børnebyerne på Zanzibar

Efter en seks måneder lang verdensturné vender verdensholdsgymnasten Marie Bogø Pilely fra Ølgod hjem til den store Danmarksturné, der tager hende og holdet rundt i hele landet. Oplev Marie og DGI Verdensholdet med showet IMANI i Blue Water Dokken i Esbjerg den 19. april kl. 19.30.

Fem kontinenter, 200 workshops og 100 shows på seks måneder. Det er hovedingredienserne i den opskrift, der udgør en verdensturné med DGI Verdensholdet.
Den 23. marts lander 23-årige Marie Bogø Pilely sammen med sine 27 holdkammerater igen i Danmark. De næste to måneder står den nemlig på turné i Danmark, hvor haller, arenaer og Operahuset lægger gulv til det storslåede show IMANI, der allerede har begejstret mere end 100.000 børn, unge og voksne ude i verden.

– Jeg håber publikum i Esbjerg får en oplevelse af, at gymnastikken stadig er i udvikling. Selvom gymnastik er en idrætsgren, der har en lang historie bag sig, er der stadig en masse nye idéer, der kan fange forskellige mennesker, siger Marie.

Jeg glæder mig
DGI Verdensholdet kommer til Blue Water Dokken i Esbjerg den 19. april kl. 19.30.
Der kan stadig købes billetter til showet. Publikum kan glæde sig til en unik kombination af rytmisk gymnastik, spektakulære spring og dans med Danmarks dygtigste gymnaster, der afslutter sit verdensholdsår med manér foran et forventningsfyldt dansk publikum. For Marie kan sommerfuglene og de mange forventninger til igen at optræde på hjemmebane godt mærkes:

– Jeg tror, det bliver megafedt at optræde for et publikum, der ved hvad gymnastik er. Det bliver lækkert at komme til et gulv, man kender og musikanlæg, der lyder godt. Og så glæder jeg mig nok allermest til at møde alle dem, man kender ude i hallerne, siger Marie.

Minder for livet
Udover at betage publikum med gymnastikken så forskellige steder som strande på Zanzibar, rundkørsler i Mexico, propfyldte arenaer i Kina og en gammel gymnastikhal i den australske outback, har verdensholdsgymnasterne også bevæget verden i form af mere end 200 workshops. Her har rundt regnet 40.000 mennesker været fysisk aktive med de danske gymnaster. En workshop består for det meste af forskellige lege, gymnastik og dans med det mål at give deltagerne sved på panden og en god oplevelse. På denne verdensturné har et nyt element rejst med holdet rundt nemlig We Move the World-dansen, der er en dans og sang specielt lavet til og af DGI Verdensholdets gymnaster. Dansen er blevet danset med stor entusiasme af børn og unge over hele verden. For Marie står det stærkeste workshopminde stadig skarpt i hukommelsen:

– DGI Verdensholdet startede turnéen i Tanzania og Zanzibar, hvor et samarbejde med en række SOS Børnebyer, var et særligt højdepunkt. Herefter rejste holdet til Australien, så Indonesien, fejrede jul og nytår i Kina, krydsede datolinjen, da de fløj til Mexico og efter fem uger i de sydøstlige stater i USA, sluttede gymnaster og lederteam af med træningslejr på Gran Canaria, fortæller hun.

Det har været et tætpakket program, der dog også har bragt uforglemmelige oplevelser med hjem i rygsækken. Blandt de mest mindeværdige kan nævnes safari i Tanzania, surfing på Zanzibar, Operahuset i Sydney og kænguruer i outbacken, verdens største buddhistiske tempel i Indonesien, den kinesiske mur, maya-templer i Mexico, luftbådstur i sumpområderne omkring Florida og sightseeing i den amerikanske hovedstad, Washington D.C.

Der er premiere på showet IMANI den 4. april i Koldinghallerne, og efterfølgende giver DGI Verdensholdet hele 20 shows i Danmark, før i juni holdet tager på Europaturné. Det nuværende holds turnus slutter, når holdet deltager til DGI Landsstævnet d. 29. juni til 2. juli i Aalborg. DGI Verdensholdet kommer til Blue Water Dokken i Esbjerg d. 19/04 kl. 19.30. Billetter købes på verdensholdet.billetten.dk

DGI Verdensholdet i Indonesien
DGI Verdensholdet i Indonesien

DGI Verdensholdet

Består af 28 gymnaster – 14 kvinder og 14 mænd – i alderen 20-29 år.

Indtægterne fra shows i Danmark går blandt andet til holdets arbejde med at inspirere børn, unge og voksne i hele verden til en sund og aktiv livsstil.

På den seks måneder lange verdensturné har holdet besøgt Tyskland, Tanzania og Zanzibar, Australien, Indonesien, Kina, Mexico, USA og Spanien.

Holdet har lavet mere end 100 shows og 200 workshops på verdensturnéen, og nu gælder det shows i hele Danmark på DK-TOUR: verdensholdet.billetten.dk

DEL