Vardes fodboldkvinder mangler en målmand

Der trænes ihærdigt før den første turneringskamp. Foto: Kim Schou

Vardes fodboldkvinder er klar til den nye sæson og lægger ud med en svær hjemmekamp, når de dygtige fodboldpiger fra Fortuna Hjørring mandag aften klokken 19 gæster Varde Stadion.
Op til denne sæson har holdet mistet to af profilerne, nemlig målmand Ida Rindom, der er startet på politiskolen i København samt Pernille Andreasen, der er flyttet på grund af arbejde.
– Vi har en udfordring på målmandsposten, hvor vi godt kunne bruge en ny målmand, fortæller træner Jesper Callesen.
Til gengæld har holdet fået tilsagn fra Laura Bahl om at støde til, når muligheden byder sig. Hun bor nu i København, hvor hun læser Medicin.
– Det vil typisk være til kampe i Brøndby eller mod BSF, samt når hun ellers er i Varde, fortæller Jesper Callesen, som arbejder med at finde en samarbejdsklub, hvor hun kan træne med og få boldføling.

Amerikaner i truppen
I det fortsatte arbejde med at skaffe kvalitetsspillere til Varde IF’s 3F-hold har sportschef Peter Hansen kikket lidt længere væk – nemlig USA.
Derfor er der nu lavet en aftale med Brooklynne Webster, der stammer fra Californien, men har gået og spillet collegefodbold i New Mexico. Hun kommer til Danmark og skal tre måneder i efteråret være Vardespiller.
– Brooke er en 22-årig defensiv midtbanespiller, der har sine forcer i duelspillet, sparker godt med begge ben og er stor og stærk. Hun kommer med i kamp nummer to mod VSK, oplyser Jesper Callesen, som har set videoer af hende.
Derudover har klubben fået tilgang af en ung 17-årig pige.
– Vi har fået Sophia Husted fra SønderjyskE. Hun er hentet hertil for at spille 3F-Liga fodbold. Hun spillede i Kval-Ligaen for SønderjyskE sidste år, da hun gik på efterskole dernede. Ellers bor hun til dagligt i Tjæreborg, tilføjer Jesper Callesen.

Kæmper med tre hold
I øjeblikket præges truppen af en spændende entusiasme. Noget der ligger træneren meget på sinde at bygge videre på.
– Min fornemste opgave er at have fokus på at hjælpe disse piger. Det er fedt lige nu at opleve en masse spillere til træning selvom det øsregner, og hunøret er ret højt i øjeblikket. Det skal vi bygge videre på. Også når modgangen måske kommer i form af nederlag, lyder det.
For nederlag vil der komme. Ifølge Jesper Callesen vil ligaen blive præget af fire hold: Fortuna Hjørring, Brøndby, KoldingQ og VSK.
– Som jeg fornemmer det, så kommer vi til at slås med BSF, OdenseQ og Vejle om at undgå nedrykning.
– Men vi har haft et flot forår og kan vi holde på den gruppe af spillere, vi har, så tror jeg ikke, vi rammer ind i øretæver. Og da vi spillede mod Næsby i lørdags, var vi supergode, så jeg glæder mig, slutter Jesper Callesen.

Jeg forventer at vi skal kæmpe med tra andre mandskaber om at undgå at nedrykning, fortæller træner Jesper Callesen.
Foto: Kim Schou

DEL