Vardekvinde har succes med sin erindringsbog

“Min rejse gennem livet”. Sådan hedder bogen, som Rigmor Madvig Sørensen sidste år udgav. En mosaik af minder fra hendes barndom, ungdom og alle de spændende job, hun har haft livet igennem.

Rigmor Madvig Sørensen har i sin erindringsbog beskrevet ikke blot sit eget liv, men hun har også gennem breve og optegnelser givet et indblik i sine forældres og bedsteforældres samt øvrige familiemedlemmers tanker, liv og levned.

Rigmor Madvig Sørensen er født og opvokset i Rejsby-området og har i sin ungdom tjent i pladser hos forskellige handlende i Skærbæk. Bogen er rig på oplysninger og detaljer af lokalhistorisk interesse fra området, hvor hendes fars familie har boet i generationer.

Hendes far, Søren Sørensen, var kendt under navnet ”Lille Søren Sanger”, da han havde en fantastisk flot sangstemme, som han gerne luftede. Han var også kendt som handelsmand, der købte og solgte stort set alt. Rigmor ser tilbage på en barndom præget af økonomisk utryghed og faderens hang til de våde varer.

Mange barndomsminder
Barndommen er dog også rig på gode minder om fisketure, udflugter og moderens flid. Hendes mor stammer fra Bornholm. Det er fra hendes familie Rigmor har fået navnet ”Madvig”. I et helt kapitel beskriver hun slægtens udvandring fra Sverige til Bornholm, og hvordan den har udviklet sig op til vore dage. Bogen henvender sig især til folk, der har lokal tilknytning til Rejsby-Skærbæk-Ribe-Varde-området, hvorfra Rigmor deler tildragelser og oplevelser fra sit liv. Alt er krydret med fine beskrivelser af lokale folk og særlinge samt Rigmors dagligdag.

I Varde sluttede hun i 1986 sit aktive arbejdsliv som indehaver af ”Strømpehuset” i Vestergade, hvor hun til et trofast publikum gennem 14 år solgte trikotagevarer.

Rigmor vil være kendt af mange, idet hun altid har været enormt aktiv inden for blandt andet frivilligt arbejde. Hendes erindringer giver læseren et grundigt indblik i udviklingen i samfundet, omgangsformer samt lokalt særpræg.

DEL