Vardeborgere vægter kritisk sans højt

Man hører gang på gang formanende stemmer fra eksperter og andet fagfolk: Man skal være påpasselig på det ene og andet område. I Varde er der dog ikke brug for opsang: Borgerne lægger vægt på værdier som kritisk sans og fornuft i en verden med stadigt flere faldgruber. Alligevel er der her samlet nogle af de væsentlige områder, man bør være opmærksom på.

En særegen mentalitet

At have en kritisk sans kan være essentielt i bestræbelsen om at kommer helskindet igennem livet. Nedenfor er derfor samlet en liste over nogle af de fælder, man kan risikere at falde i – eller som man netop kan udøve sin kritiske sans over for og på den måde springe let og elegant henover.

– Et stigende fokus i blandt andet medierne har været på folk, der er blevet fanget i de nogle typer af lån. Dette er i særlig grad et aspekt af livet, hvor man kan lufte sin kritiske sans. Mangler man flere redskaber til at sikre sig, at man foretager de rette valg, kan man blandt andet kigge på en kviklån oversigt fra Kviklaan-guide.dk. På den måde bliver det muligt at sammenligne vilkårene for en lang række af lån, blandt andet løbetiden og ÅOP ( årlige omkostninger i procent). På denne måde kommer man igennem sine lån nemt og smertefrit og med en god oplevelse i bagagen.

– Billige salgstricks og markedsføring, der ikke altid er lige gennemsigtig, er noget, som de fleste folk har været udsat for. Med en god portion skepsis og kritisk sans er det dog muligt at gennemskue langt de fleste af denne type handler, der har det med at lyde lidt for gode til at være sande.

– Det kan lyde en smule kynisk, men den kritiske sans bør også altid være til stede i de relationer, man skaber til andre mennesker. Dette bør dog altid være sammenblandet med en god portion åbenhed. Relationer er nemlig noget af det, der kan betyde allermest, og er på samme tid også noget, der ligefrem kan fungere som værn mod nogle af de yderligere faldgruber, der eksisterer.

Tag imod hjælp, når hjælpen byder sig

For at opsummere skal der af og til mere til end blot én selv. For selvom man føler, man har en veludviklet kritisk sans, er det aldrig en dårlig idé at rådføre sig hos andre, og generelt hente hjælp hvor det er muligt. Selve det at søge hjælp er nemlig en del af det at have en fornuftig tilgang til de til tider risikable elementer, der af og til er en del af dagliglivet. Derfor kan det være godt at spørge venner og bekendte til råds, eller for eksempel gøre brug af tjenester, der kan hjælpe én til at træffe de rette valg på et velinformeret grundlag.

Vender vi tilbage til eksemplet om lån, er det altid smart at bruge et online redskab til at sammenligne vilkår og ydelser, og ligeså kan du finde andre online ressourcer til mange andre aspekter af det daglige liv, hvor en kritisk sans er god at have med sig.

 

DEL