Varde Taxa: Priserne stiger kun enkelte nætter

Lars Borre, Varde Taxa

Et opslag på GoVarde.dk’s facebookside fredag, har fået nogle folk til at få kaffen galt i halsen.
Her skriver en borger nemlig, at hun af en taxachauffør natten til fredag fik at vide, at startgebyret snart vil stige til 250 kroner. Men kan det nu også passe?
– Det er ikke helt sådan det hænger sammen, fortæller Lars Borre, vognmand hos Varde Taxa gennem de seneste 10 år.
– Det er jo Plan og Teknik i Varde Kommune, der bestemmer vore priser, og vi har efter et møde med dem, søgt om lov til at differentiere vore priser, fortæller Lars Borre.
– Problemet består jo i, at vi fire dage i ugen har udkaldsvagter. Hvis en chauffør så kaldes ud til en tur til 70 kroner, så bliver det for dyrt, når timelønnen for mig måske er mere end det dobbelte, tilføjer han.

Ny starttakst
De nye takster kommer derfor til at starte på 250 kroner.
De indbefatter så også 11.5 kilometers kørsel.
– Men hvis vi skal ud til en lille tur klokken 2 om natten til Statoil, fordi en kunde skal hente nogle øl, og han er længere tid om det end beregnet, så begynder taxameteret at tikke, lyder det fra Lars Borre.
– Det er dog vigtigt at slå fast, at det kun kommer til at gælde fra søndag midnat til mandag klokken 06. Det samme gælder mandag midnat til tirsdag kl. 06, fra tirsdag midnat til onsdag klokken 06 og fra onsdag midnat til torsdag klokken 06.00. De øvrige tre dage har vi taxaer på gaden om natten og da er det til normal takst, forsikrer Lars Borre.
Den nye starttakst forventes at træde i kraft omkring 1. september.
Den 1. januar træder en ny taxalov i øvrigt i kraft.

DEL