Varde tabte topkampen

Tarup-Paarup vandt fortjent topkampen med 3-1 efter pausestillingen 3-0. Varde holdet leverede en elendig indsats de første 45 minutter, hvor hjemmeholdet var bedst på samtlige parametre. Heldigvis fik holdet sig samlet op i pausen og leverede en langt bedre indsat de sidste 45 minutter uden dog at være i nærheden af at hente point.

Da Joachim Puggaard fik et skrub til træningen i torsdag måtte trænerstaben ændre i startformationen i forhold til Ringkøbing kampen. Mathias Backs blev flyttet ned venstre back positionen, mens Daniel Eugster startede inde i angrebet, og formationen var således tilbage i en 4:4:2 opstilling. Set udefra virkede det som en fejldisposition. Mathias Backs havde det svært overfor den rutinerede og hurtige Anders Fønss på fynboernes højre kant og var til gengæld hårdt savnet i offensiven.

Dårlig start
Varde fik den værst tænkelige start på kampen, da fynboernes Andreas Hansen allerede i det 3. minut bragte hjemmeholdet foran. Morten Jepsen fejltimede fuldstændig en aflevering på tværs af banen omkring midterlinjen, som blev opsnappet af Andreas Hansen, som strøg alene mod mål og sikkert udplacerede Sune Nissen.
Varde spillerne kom sig ikke over dette chok i resten af 1. halvleg, som fuldstændig foregik på hjemmeholdets præmisser. Kæderne hang slet ikke sammen og især fynboernes tårnhøje Mathias Kristensen boltrede sig som en fisk i vandet. Han vandt stort set alle nærkampe og serverede det ene gode oplæg efter den anden til sine medspillere. Symptomatisk for indsatsen de første 45 minutter begik Varde spillerne ikke én eneste frispark.

Efter flere store chancer blev det 2-0 i det 14. minut, da Rasmus Schmidt headede et hjørnespark i nettet, og samme Rasmus Schmidt øgede til 3-0 i det 26. minut på en frispilning af Mathias Kristensen.
Kort efter måtte Morten Smidt lade sig udskifte med Rasmus “MC” Christiansen efter en forstrækning i baglåret.
Kort før pausen var fynboerne tæt på at øge til 4-0, men scoringen af Anders Fønss blev annulleret på grund af frispark begået mod Sune Nissen.
Varde spillerne fik meget bedre fat efter pausen, men trods et spillemæssigt overtag lykkedes det ikke at komme frem til oplagte muligheder. Derimod var fynboerne langt farligere på omstillingerne, men Sune Nissen klarede godt for sig og reddede blandt andet på et par friløbere.

Trøstmålet til Varde faldt i det 88. minut ved Niclas Holm, som scorede fra en meget spids vinkel.

Afklaret træner
Cheftræner Søren Pallesen var da også ret afklaret efter kampen:
– Vi mangler kvalitet på mange parametre i dag og taber ganske enkelt til et bedre hold. Vores manglende fysik bliver udstillet i første halvleg, hvor vi også spiller naivt og mange gange løber lige ind i kniven.
– Nu gælder det om at øge afstanden til bunden af rækken, og derfor er de næste to kampe meget vigtige, sluttede cheftræneren.

Holdets næste opgave er på lørdag, hvor det gælder FC Sønderborg, som ligger nederst i tabellen. Kampen afvikles på Sydbank Stadion med kampstart kl. 15.00.