Varde Sommerspil: Nu også som hundepassere

Hunden ses her i favnen på Anne Mette Gundesen og flankeret af Buffalo Bill alias Jesper Ulbæk Andersen og Sitting Bull, Hans Gundesen.

Servicen er høj i Varde Sommerspil. En tysk familie havde onsdag aften købt billetter til Annie Get Your Gun. Det har iøvrigt gjort i mange år. I år havde de så en ekstra gæst med, som skulle til sit første sommerspil, og som havde medbragt sin hund. Det var lige ved at gå i vasken, for man må ikke have hunde med ind til sommerspil.
– Gæsterne sidder meget tæt, og man kan ikke regne med at hunden er tryg ved så mange mennesker, fortæller Hans Gundesen, der både er forestillingsleder og spiller Sitting Bull.
– Desuden har vi i årets forestillingen mange høje lydeffekter; tilføjer Hans Gundesen, og derfor er der naturligvis et forbud mod hunde.

Den tyske familie med base i Flensborg skulle dog ikke drage hjem med uforrettet sag. Straks tilbød sommerspillets kontrolører, at passe hunden. Den fik en god gå tur i Arnbjerg parken under de mange skudvekslinger på scenen, og i pausen var Suzzie, som hunden hedder, så tryg ved de mange nye lyde og mennesker, at den lod sig fotografere.

Efter forestillingen tilbød den tyske familie at betale for pasningen, men det tog sommerspilsfolkene selvfølgelig ikke imod.
– Vi kan dog ikke tilbyde hunde pasning. Det har vi ikke personale og resourcer til, men måske skal vi overveje det i fremtiden, griner Hans Gundesen.
– Hvis vi vil have flere publikummer kan det måske være vejen frem.