Varde smed 2-0 føring og tabte i overtiden

Det lykkedes ikke Varde at få stoppet stimen af nederlag. Mod FC Sønderborg blev det til det tredje nederlag i træk til trods for en føring på 2-0 midt i 2. halvleg. Sækken blev dog ikke snøret og med godt 10 minutter igen fik hjemmeholdet udlignet, og i det fjerde overtidsminut scorede sønderjyderne sejrsmålet til 3-2.

I startformationen var Daniel Kristiansen flyttet ned på højre back, hvor han erstattede Simon Jelstrup. Nicolaj Andreasen var flyttet ned på den centrale midtbane, mens  Mathias Backs for første gang i foråret havde fået plads i startformationen – på højre kant. Endelig var Sune Nissen tilbage i målet i stedet for Lasse T. Kristiansen.

Præcis som i sidste weekends kamp lagde Varde holdet dårlig ud, og kunne havde været bagud med et par mål indenfor de første 10 minutter. I det tredje minut blev et skud fra hjemmeholdet rettet af, men det lykkedes Sune Nissen med besvær at parere. Få minutter senere slap sønderjydernes Niclas Spanggaard igennem. Han loppede bolden over Sune Nissen, men stolpen reddede i første omgang, og forsøget på riposten lykkedes det Daniel Kristiansen at få clearet. Derudover havde hjemmeholdet flere nærgående hjørnespark.

Herefter fik Varde spillerne efterhånden bedre fat og fik etableret et højere pres. I det 15. minut måtte Daniel Kristiansen igen agere redningsmand, da han i sidste øjeblik fik clearet et nyt fartligt forsøg fra Niclas Spanggaard. Minuttet efter slog Varde så til på en effektiv omstilling, hvor Rasmus “mc” Christiansen drev bolden frem på venstre kant, og fandt Nicolaj Andreasen, som sikkert scorede til 1-0.

I resten af halvlegen havde begge hold gode muligheder for henholdsvis at udbygge føringen og bringe balance i regnskabet. Mikkel Knudsen havde et par gode skud fra distancen, som dog begge strøg over målet. Tættest på var Rasmus “mc” Christiansen, som efter et gennembrud fik afsluttet, men det lykkedes mirakuløst keeperen liggende at få blokeret. Hjemmeholdets største muligheder tilfaldt først Ahmed Jooma, som i fri position efter et Varde boldtab midt på banen afsluttede lige forbi mål, og dernæst Mads Blom, som headede lige over mål på et frisparksindlæg i feltet.

1-0 ved pausen til Varde, som viste det bedste kombinationsspil, men vurderet chancemæssigt kunne hjemmeholdet ligeså godt have været i front.

2. halvleg
Hjemmeholdet lagde også bedst ud efter pausen og inden for de første 5 minutter havde Ahmed Jooma et par gode muligheder for at udligne, men i begge tilfælde afsluttede han lige forbi mål. Efter et kvarters spil havde Varde bolden i nettet på et hovedstød efter en standardsituation, men linjedommeren vinkede for off side, og dommeren annullerede scoringen.

I det 66. minut lykkedes det dog for Varde at øge føringen til 2-0, da Mathias Backs kringlede bolden i nettet efter en flot stikning fra Mikkel Knudsen. Herefter forventede alle, at Varde ville cruise sejren hjem, med sønderjyderne ville det anderledes.

Allerede 2 minutter efter scoringen fik hjemmeholdet reduceret til 2-1 ved Mathias Andersen efter et fatalt boldtab på den centrale midtbane. Det virkede dog som om, at Varde stadigvæk havde godt styr på kampen, men efter endnu et boldtab centralt kunne Christian Mønsted Nielsen udligne til 2-2 med godt 10 minutter igen.

I kampens sidste fase satsede Varde voldsomt for få fuld gevinst med hjem, og indskiftede Daniel Eugster var da også tæt på i flere omgange. I det 4. overtidsminut slog hjemmeholdet imidlertid kontra, og Ahmed Jooma kunne score til slutresultatet 3-2.

Ekstremt skuffende at Varde holdet ikke var i stand til at køre en 2-0 føring hjem, med godt 20 minutter igen af kampen, men den tidligere så solide defensiv havde en dårlig dag, og tillod alt for mange chancer til et langt fra skræmmende hjemmehold. Der var alt for stor afstand mellem kæderne og katastrofale boldtab midt på banen, som satte den bagerste 4 backkæde under stort pres. Endelig manglede der vilje og konsekvens i duellerne, hvor Mikkel Knudsen dog var en hæderlig undtagelse.

Skuffelsen efter kampen var da også stor i Varde lejren efter kampen, hvor sportschef Claus Holm heller ikke forsøgte at bortforklare nederlaget:

–  Vi er i krise, bundniveauet er overraskende lavt, men vi er ikke bedre i øjeblikket.

Med nederlaget er holdet røget ned på 6. pladsen i rækken forud for næste weekends lokalopgør med Esbjerg fB på Sydbank Stadion.