Varde Kommune får en ny lokalradio!

Varde har fået en ny lokalradio og det er med lokale ildsjæle.

Når du skruer radioen ind på 89,2 MHz i Varde, vil du fremover få masser af informationer og nyheder fra Varde.

En ny lokalradioforening har fået sendetilladelse til at sende nyheder og informationer ud på FM-båndet, og det bliver med kendte stemmer bag mikrofonen. Kim Schou er en af de kendte i Varde som også tidligere i livet har lavet radio, og som kommer til at svinge mikrofonen på den nye radio.

–  Der er masser af radioer i Danmark, men det er alle sammen radioer der kører med samme format: Masser af musik, mange annoncer og ikke ret mange informationer udtaler Kim Schou.

Derfor har vi længe gået med tanken om at etablere en platform på FM, så man kan lytte til informationer og nyheder fra Varde.

Vores format kan måske minde lidt om Radio 24/7 – bare for Varde Kommune. Altså ”talkradio”, hvor alle vores interviews vil kunne høres i æteren på 89,2 MHz.

Radio Varde
Navnet på den nye radio er Radio Varde.

Alle – personer, foreninger, erhverv, politikere osv. som alle kunne tænke sig at have lyst til at hjælpe med at få så mange gode historier i æteren som muligt er også velkomne. Radioen skal være for alle og der er jo masser af lokalstof i Varde lige fra politik, sport, forbrugerstof, 112 stof, nyhedsstof og meget mere.

Når et indslag er slut, går næste indslag i gang – og sådan fortsætter det.

–  Det er meningen, at vi vil have netradio tilkoblet, og på sigt også en Podcast – men det er ønsker. Først skal vi have det hele kørt ind i nogle faste rammer, udtaler Kim Schou, der er en driftig herre i byen.

Det er kun under tre år siden han sammen med Ulla Højgaard slog dørene op for GoVarde, og hurtigt herefter fulgte GoEsbjerg.

–  Der er blevet taget godt imod os, udtaler Kim i al sin beskedenhed, der om nogen kender til iværksætteri.

Radio er ikke fremmed for Kim, der jo som mange nok ved, grundlagde Radio Charlie i tidernes morgen, og sidenhen blev han hentet ind til en stilling på Lokal Avisen Budstikken.

Her blev Ulla Højgaard ansat, i øvrigt på anbefaling af Kim, og de to dannede “journalist-partnerskab” frem til Ulla valgte at takke ja til jobbet som marketingchef ved Varde Handel. De to havde og givet håndslag på at åbne ”en form for medievirksomhed”, når tiden var til det. Og det var den som bekendt for tre år siden.

– Vi er begge bidt af at skrive – af at formidle – så inden længe vil Ulla Højgaard sikkert også svinge mikrofonen, jeg tror ikke, jeg kan holde hende væk, griner Kim Schou.

Har andre lyst til at hjælpe med at lave radio tager de bare fat på os, slutter Kim og Ulla.

Radioen vil kunne høres i hele kommunen og de første udsendelser er i luften fra næste uge.

Radioens hjemmeside er www.radiovarde.dk