Varde Gartens nye kok: Det var en kæmpe mulighed for mig

Troels Severin Jakobsen fra Varde er Varde Gartens nye kok og køkkenchef Foto: Kim Schou

Siden 1. april har kokken i Varde Garten heddet Troels Severin Jakobsen.

Den 33-årige kok fra Varde er udlært ved Thomas Lillerøj i Guldager og har været på Henne Mølle Å Badehotel i fire år, inden han det sidste halve år var køkkenchef i Brande.

–  Jeg blev kontaktet af Michael Bech og Karina Vagner Rasmussen, som spurgte, om jeg var interesseret i at komme og lave noget påskemad her i påsken. Det sagde jeg ja til og så gik vi i gang med at snakke. Det blev til en permanent aftale i stedet for, fortæller Troels Jakobsen.

–  Jeg syntes, at det lød rigtig spændende og var en kæmpe mulighed. Det var dét, jeg havde drømt om at lave og så oveni købet i Varde. Det har ikke været muligt før nu, så det var for spændende til at sige nej til, fortæller Troels, som måtte sige op i Brande og gribe chancen, da den var der.

Friske råvarer og lokale producenter
Vi vil gerne lave retter af lokale råvarer og bruge de producenter, der er i området. De lokaler producenter laver rigtig gode produkter, forklarer Troels, der har været med til at lave menukortet.

Troels Severin Jakobsen og Karina Vagner Rasmussen kommer til at arbejde tæt sammen i Varde Garten
Foto: Kim Schou

–  Vore retter skal ikke være alt for fine – nogle simple retter. Dansk mad som ikke er ”klassisk dansk mad”, men som heller ikke er nyt nordisk – sådan et godt måltid, der følger sæsonen, så vi bruger råvarerne, når de er bedst og smager bedst. Det er sådan, jeg generelt har lært at lave mad. Det er sådan, jeg synes, at det skal gøres, fortæller Troels.

–  Vi vil dog løbende ændre menukortet, hvis der kommer noget spændende, som vi gerne vil have på, så må vi få det på.

Lej et festlokale
Hvis folk vil leje et lokale, så kan Troels og resten af køkkenholdet godt lave maden.

–  Meget gerne. Hvis man har lejet nogle af lokalerne til at holde et selskab, så vil vi med glæde lave mad til det.

–  Vi tager en snak om det og finder ud af, hvad de godt kunne tænke sig, og det er nemt for os at tallerken anrette, når det er lige herovre, så der er nogle fordele, fortæller Troels, som har store forventninger til det nye job.

–  Jeg har kæmpe store forventninger. Jeg synes, at stedet har et enormt potentiale. Jeg synes, at det er flotte lokaler og en spændende rød tråd, der er hele vejen igennem det. Det er bare inspirerende at gå i. Jeg lægger stadig mærke til detaljer hele tiden, som man ikke lige ser ved første øjekast, slutter Troels Jakobsen.

FIK DU LÆST:

Karina skabte sit eget job i Varde Garten