Varde Cykelklub: INVITA MTB RACE BLÅBJERG

Så er Varde Cykel Klub klar til endnu et INVITA MTB RACE BLÅBJERG, – denne gang er det 19. gang de kører, og de håber igen at kunne tiltrække mountainbikeryttere fra hele lokalområdet, samt fra det øvrige kongerige. Løbet køres søndag den 23. oktober i Blåbjerg.

– Vi fastholder alt det der virkede perfekt sidste år, og laver løbende fin-justeringer. Husk at der er lidt rabat på tilmeldingen frem til 1. september, herefter “normal” pris frem til 16. oktober, og så er der et tillæg på kr. 25,00 for tilmeldingen den sidste uge – og på dagen + kr. 50,00, lyder det fra klubbens bestyrelse, der fortsætter:

Ruterne vil være nogenlunde de samme som man anvendte i 2015, altså samme rute til alle voksen klasserne. Der vil ske løbende tilpasninger af ruten, men rå-skitsen vil være som vist på rutekortet.

– Vi har stadig de alle de spektakulære op- og nedkørsler med. Vi skal ned af ”Dødemands fald”, vi skal op af Rævebjerget med hundredvis af tilskuere, som hepper og vi skal ned af ”Hængekøjen ” som sætter teknik og mod på prøve. På alle svære nedkørsler vil der være nemmere b-linjer, som kan vælges som alternativ.

Vores MTB spor er en oplevelse
Ruten tager udgangspunkt i ”det sorte spor” i Blåbjerg Plantage, men der er koblet flere ekstra sektioner på, så den er egnet til så mange deltagere, som vi forventer. Alt i alt er det en rute, som kan køres af alle med basis færdigheder på en mountainbike, og er der steder, som du ikke syntes om, så er det tilladt at trække ned eller op!
For de hurtigste ryttere er ruten hård, da det er muligt at holde høj fart på store dele af sporet. Ruten er efterhånden tilpasset og vedligeholdt over så mange år, at der er optimalt flow i den, og det i sig selv er en fantastisk fornemmelse at opleve. Vil du gerne kende ruten mere præcis, så mød op til rutevisningen de tre søndage op til løbet.

Perfekt for nybegyndere
For mange nye MTB motionister og børn kan løbsdeltagelse være lidt af en overvindelse de første gange, men netop INVITA MTB RACE BLÅBJERG er et super arrangement for nybegyndere.
Vi giver præcise informationer op til og under løbet, så selv om du er ny, vil du nemt kunne finde ud af, hvor og hvordan det hele foregår.
Er du lidt mere øvet, så gør en indsats for at få de nye med – venner, børn, koner og forældre – der er plads til alle, men de skal måske have et hjælpende skub for at komme i gang!

Fortræningen – er en oplevelse i sig selv
Fortræningen, den næste foregår d. 16/10, er blevet en institution i sig selv. Vi starter præcis kl. 10.00 fra Parkeringspladsen ved Blåbjerg. Der køres i hhv. Sport, Motion, Børn og Ungdom samt med et begynder hold med instruktion.
– Det er Steen Kruchov tager begynderne med rundt på den grønne rute, og efter en omgang, så giver han instruktion på en omgang på motionsruten. Alle der vil tages fra begynder til let-øvet på et par søndagstræninger kan køre med Steen.
– For børnene viser vi det grønne spor en runde, og derefter kører de selv rundt. Er dit barn for lille eller utryg ved det, så kør med!
– Vi viser også ruten for både motion og sport selvom det nu er samme rute. Vi kører i 4-6 forskellige grupper, så alle har en chance for at komme med rundt

Vigtigt: Til fortræningerne må der ikke parkeres på vejene op til Blåbjerg, ligesom vi heller ikke må fylde parkeringspladserne ved Blåbjerg. Vi beder derfor ALLE om at parkerer neden for Blåbjerg, så der er plads til skovens øvrige gæster.

Yderligere INFO:

 praktiske info og tilmeldingen er åben.

DEL