Vågnede midt i jordskælvet: Vi løb bare!

Mazlum Celik var taget på ferie med sin kone til Marmaris i Tyrkiet, hvor de nød sydens sol fra et dejligt hotel i Marmaris. Natten til fredag d. 21. juli vågner han ved høje lyde fra hotelværelsets garderobeskab.

– Jeg troede i første omgang, at det var noget, jeg havde drømt, men så tog det pludselig fart – det hele gyngede nærmest, fortæller Mazlum, der straks greb konen, deres pas og mobiltelefoner og løb ud fra hotellet.

– Det var kaos. Alle kom løbende og var bange. Vi anede jo ikke, hvad det var, der foregik, men jeg må tilstå, jeg nåede ikke at spekulere over hvor alvorligt, det rent faktisk var, før jeg fandt en større flok af hotellets gæster udenfor, og her gik det op for mig, at jeg var vågnet ved et alvorligt jordskælv, fortæller Mazlum.

Han og hans kone brugte den sidste dag af deres ferie på at gå rundt i gaderne i nærheden af hotellet, hvor alt var kaotisk.

– Mange gæster turde ikke overnatte den efterfølgende nat på deres hotel, flere valgte at sove i solvognene ved poolen, men vi gik nu altså ind på værelset, siger Mazlum, der ikke lægger skjul på, at han var lettet over at skulle pakke kufferten og vende hjem mod Danmark igen søndag.

– Det var dejligt at komme hjem. Ofte når man skal hjem fra en ferie kan der sagtens være en stemning i flyet, hvor folk er triste over at skulle hjem fra en ferie – det var i hvert fald ikke tilfældet her, fortæller Mazlum med et smil.

På trods af den grimme oplevelse er Mazlum ikke i tvivl – han skal på ferie i Tyrkiet igen!

Mazlum bor i Esbjerg med sin kone, og er til daglig at finde i familiens pizzariaer, blandt andet Mama Rosa i Varde.

Fakta:

Et jordskælv med en styrke på 6,7 ramte natten til fredag d. 21. juli ud for kysten i det sydvestlige Tyrkiet. Jordskælvet ramte klokken 1.31 lokal tid ud for kystbyen Marmaris.

DEL