Unge ledige skal cykle sig ind på arbejdsmarkedet

Fra cykelløbet Varde-Skagen 2013 (Foto: Tistrup News)

Holdånd, fysisk træning og succesoplevelser er nøgleordene i et helt nyt projekt, der skal hjælpe otte unge ledige til at komme i arbejde eller begynde på en uddannelse.
To gange om ugen skal de unge gå til cykeltræning i Varde Cykelklub, mens ProVarde hjælper de unge med at finde virksomhedspraktik inden for brancher med gode jobmuligheder.
I første omgang er målet, at de unge gennemfører sidste etape af cykelløbet ”Cykel for Sagen”. Den 110 kilometer lange etape bliver kørt den 18. august fra Herning til Varde.
Hvis fire ud af de otte deltagere gennemfører løbet og samtidig kommer i arbejde eller starter på en uddannelse ved udgangen af august, får de lov til at beholde deres cykel.
Cykeltræningen begynder torsdag den 23. maj.

Succesoplevelser
– Cykelprojektet er et eksempel på et jobcenter, der nytænker beskæftigelsesindsatser, så vi får alle med. Vi tror på, at det giver de unge nogle succesoplevelser gennem fællesskabet, som giver dem gejst og motivation til at skabe sig en fremtid med mange år på arbejdsmarkedet, siger Connie Høj, formand for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration, Varde Kommune.
Mads Sørensen, formand for Udvalget for Kultur og Fritid, Varde Kommune tilføjer:
– Varde Kommune har et rigt idræts- og foreningsliv, som byder på en masse fantastiske fællesskaber. Det skal vi helt klart gøre brug af, og derfor er jeg enormt glad for, at Varde Cykelklub er gået med i det her projekt.

FAKTA
• Cykelprojektet er et samarbejde mellem flere aktører. ProVarde hjælper de unge med at finde virksomhedspraktikpladser, Varde Cykelklub bidrager med cykeltræning, mens Varde Kommune finansierer de unges cykler og cykeltøj og står for motiverende samtaler samt besøg på uddannelsesinstitutioner og hos virksomheder.
• De otte unge er på uddannelseshjælp, som er en ydelse for unge under 30 år, der står uden for arbejdsmarkedet og ikke har en uddannelse.