Unge festede trygt og uden alkohol

Fredag aften var der gang i Varde Ungdomsklub Krathuset, hvor unge fra 7.klasse og opefter kunne mødes og feste – vel at mærke uden alkohol.

Vi kalder eventet for Open by Night – dels for at sende et andet signal end ’fest’, men også fordi aftenen rummer flere ting end blinkende lygter og høj musik! Men selvfølgelig er der også DJ og mulighed for at fyre den af på dansegulvet!”.

Varde Ungdomsklub afholder i samarbejde med Ungdomsskolen og SSP fire alkoholfrie Open by Night arrangementer i løbet af klubåret, et samarbejde der overordnet har fået titlen ”De 4 årstider”. Denne aften bød ungdomsklubben blandt andet på FIFA-turnering, E-sport, frisør- og neglesalon, Den Store Bagedyst samt en pølsevogn, som åbnede i løbet af aftenen.

Det er fedt at se, hvordan de unge hygger og morer sig og gør brug af alle vores aktiviteter. Vores frisør- og neglesalon var en stor succes! Her sad både drenge og piger og snakkede på kryds og tværs, mens der blev sat hår og dekoreret negle”.

I løbet af aftenen blev der spillet op til den klassiske limbo-konkurrence, hvor de unge danser under er kosteskaft, mens limbo-sangen blæser ud af højttalerne. Der var også gang i bageriet, da en af klubbens ansatte er i familie med en tidligere deltager i Den Store Bagedyst. Dette skulle selvfølgelig udnyttes, så klubmedarbejder Janni K. Thomsen måtte fremskaffe et par gode opskrifter, der blev godt modtaget af nogle af de unge mennesker, som valgte at gå med i køkkenet for at bage. Alt i alt en tilfreds klubleder som afslutningsvis roser Varde Kommune og Ungdomsskolen for at søsætte ’projekt Trygt natteliv’ –

Dette har vi jo en aktie i, og vi vil da gøre, hvad vi kan for at vores aktie kan stige i kurs på baggrund af de midler og ressourcer, vi har! Det er vigtigt, at alle interessenter står sammen om at udskyde alderen for alkohol-debut og sender et signal om, at de unge ikke skal færdes i byens natteliv, før dåbsattesten tillader det!”.