Ungdomsholdet puster liv i Miss Marples på scenen

7-Kantens Ungdomshold har i år kastet sig over et lidt utraditionelt stykke. Det er ikke normalt teenagere man forbinder med den sejlivede ældre amatørdetektiv, Miss Marples, men det er lige nøjagtig sådan nogle, der skal bringe Missing Marples teaterstykket til live, når forestillingen har premiere i januar. Stykket er en komisk krimikomedie, der er inspireret af Agatha Christies kendte bøger.

Scenevante unge mennesker
På trods af, at 7-kantens Ungdomshold består af elever mellem 14 og 22 år, så er der en imponerende mængde erfaring bag de unge skuespillere. Sofie Platz, der spiller hovedrollen som Missing Marples har spillet teater i 7-kanten i 11 år.

–  Min bedstefar var formand for 7-kanten engang, så det ligger til min familie at spille teater, siger Sofie Platz.
Også Ida Rye Højland, der spiller Jessica Flesher, Missing Marples’ ærkerival, er scenevant. – Jeg har spillet teater i 7-kanten i 10 år, siger Ida Rye Højland.
–  Holdene er som en slags teaterfamilie. Vi griner hver gang vi øver.

Skæve karakterer og rigeligt med humor
Forestillingen er meget tydeligt skrevet med humor i højsædet. Karaktererne er løst baseret på karakterer kendt fra romaner og film, men deres natur bliver noget vendt på hovedet. Fortællingen starter på et hotel i en mørk skov under et stormvejr, hvor en række uheldige gæster bliver tvunget til at søge ly. Hotellets ejer er naturligvis lykkelig over endelig at have værelserne fyldt op, men hans lykke bliver kortlivet, når der sker et mord, og alle mistænker alle.
Sofie Platz siger: – Det er et anderledes stykke; man finder ikke noget lignende. Rollerne er også noget helt særligt, og der er garanti for et godt grin.
Anne Schou Vinding, der spiller stuepigen Nancy, tilføjer: – Stykket er inspireret af Agatha Christie, hvilket er garantien for en god historie og det er bare en oplevelse i sig selv.

Man kan være sig selv
Ungdomsholdet er bare ét af 7-kantens mange hold til børn og unge, og de er helt enige om, hvorfor det er fedt at spille teater hos 7-kanten:
–  Det er et hjem, hvor man kan være fri og være sig selv, siger Ida Rye Højland.
Clara Peitersen, der spiller Alice Gay og har spillet teater i syv år, istemmer:
–  Jeg turde ikke rigtig sige noget før, men efter jeg er kommet ud til 7-kanten er jeg blevet mere mig selv.
Christine Johnsen Kittelman spiller Phillip Gay og har spillet teater i tre år. Hun siger:         – Teater er en anden måde at udtrykke sig på. Det har gjort, at jeg kan vise hvem jeg er. Jeg har fundet mig selv på scenen.
Holdet bag Missing Marples glæder sig til at åbne dørene til en hylende sjov aften med denne krimikomedie. Stykkets instruktør er Rikke Schlüter, der underviser på tre børnehold i 7-kanten, samt kører 7-kantens underholdningsgruppe. Missing Marples har premiere den 23. januar og spiller fire gange indtil d. 26. januar. Stykket bliver opført i Janderup i 7-kantens egen sal, og billetter sælges for 30 kr. – 50 kr. via 7-kantens hjemmeside.

Billetter og oversigt over forestillinger: https://bit.ly/2zqRzXe

DEL