Ulla Tørnæs satte verdensmål i spil på Varde Gymnasium

Siw Østergaard Ager med ministeren Ulla Tørnæs efter debatten i musikhuset på VG.

Mandag kunne Siw Østergaard Ager og kammeraterne på Varde Gymnasium krydse klinger med en samfundsvidenskabelig kendis, minister Ulla Tørnæs, som fortalte om FNs 17 verdensmål.

De samfundsinteresserede elever på Varde Gymnasium fik sig mandag en særlig faglig oplevelse, da minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs, gæstede gymnasiet med et oplæg om FNs 17 verdensmål.

Siw Østergaard Ager går i 2db og har valgt samfundsfag på A-niveau. Hun har en spirende politisk interesse, så for hende var det et spændende arrangement:

– Jeg valgte samfundsfag til at begynde med, fordi jeg gerne ville være journalist. Efter de første år på VG tænker jeg, at jeg måske nærmere vil være politisk rådgiver af en art. Jeg vil gerne være der, hvor jeg kan være med til at påvirke tingene politisk. Men det kan uddannelsen som journalist selvfølgelig også lede til, fortæller Siw Østergaard Ager.

Om det er den journalistiske næse, der allerede er meget velfungerende på den unge dame, er ikke til at sige, men hun syntes dog, at ministeren kom lidt let om ved det:

– Hun havde valgt de verdensmål ud, der interesserede hende mest, blandt andet et punkt om unge og et om kvinderettigheder, men det var lidt for overfladisk. Jeg kunne godt have tænkt mig, at hun talte mere om, hvordan Danmark rent praktisk kan nå målene, i stedet for at det bare bliver en politisk snak, siger Siw.

Live debat

På lige fod med de andre elever havde hun forberedt sig på Ulla Tørnæs’ oplæg ved at undersøge FN-målene og Ulla Tørnæs’ politiske karriere.

– Jeg synes, at vores lærere er virkelig gode til at lave spændende undervisning. Nu havde vi det her arrangement med Ulla Tørnæs i denne uge, og i sidste uge havde vi et filmarrangement med en efterfølgende debat med folketingspolitikere live streamet fra Christiansborg, fortæller Siw, der i det hele taget nyder sin gymnasietid:

– Jeg var lidt i tvivl om, jeg skulle vælge Varde eller Esbjerg Gymnasium, men jeg er blevet så glad for VG. Der er er et vildt godt sammenhold, og uden at man kender alle, så ved man, hvem alle er, fortæller Siw.

Når Siw bliver færdig som student om halvandet år, overvejer hun at tage et sabbatår med arbejde i et ungdomsparti, inden hun læser videre.

 

FAKTA

Følg hverdagen på VG på Facebook, Instagram og Snapchat

DEL