Trygt i Varde om natten – selvom de unge giver den en på hatten

Læserbrev, indsendt af Søren Laulund (A): Trygt i Varde om natten – selvom de unge giver den en på hatten.

Hvad skal der ske for de mange på 16 og 17 som har deltaget i 16+ fester hvor der kan købes ”lette” drinks (2,7%), når bevillingen for diskotekerne udløber 1. oktober næste år? Festerne tiltrækker både vore egne unge og unge fra andre kommuner og har haft stor opmærksomhed i pressen og på de sociale medier. Opmærksomheden har ikke kun været positiv.

En del forældre er ”large” omkring de unges alkoholkultur, deres debutalder og mængden af alkohol, der indtages og med det in mente skal vi kunne tilbyde et trygt natteliv for alle, der går i byen i Varde.

I den anledning er afholdt møde den 21. november med deltagelse af mange forskellige aktører såsom restauratører, byrådspolitikere, politi, natteravne, repr. fra ungdomsuddannelser, præst, bibliotekar, Cirkel K og trafikselskaber og ikke mindst ca. 20 unge. Det blev en vellykket aften med masser af ideer.

Du vil som forælder få mulighed for involvering i mulige løsninger på ideerne! Der var foreløbigt 16 personer, som skrev sig op til at arbejde videre med de 7 idéer, som fik flest stemmer på aftenen. Men vi kan være mange flere. Som formand for styregruppen for projekt ”trygt natteliv” byder jeg dig velkommen den 23/1 og den 19/2 2020 til at videre forme ideerne. Resultatet fremlægges for styregruppen den 10/3 kl. 17.00. Styregruppen involveres, så deltagerne kan få en hjælpende hånd med realiseringen. Tilmelding på mail: sola@varde.dk

Fotos fra arrangement for nylig på Campus OM tryghed i Vardes natteliv: