Tre nye partier stiller op til kommunalvalget 2017

Det er en bredere palet af partier og kandidatlister, som stiller op til kommunalvalget i Varde Kommune, end i 2013. En anden forskel er, at det samlede antal kandidater er højere.

Flere valgmuligheder

Tirsdag den 21. november går borgerne i Varde Kommune til stemmeurnerne for at sammensætte det kommende byråd. Der er her mulighed for at sætte kryds ud for kandidater fra 11 forskellige kandidatlister, hvilket er tre lister mere end ved kommunalvalget i 2013.

Denne gang stiller Lokallisten 2017, Kristendemokraterne og Alternativet med én eller flere kandidater. De andre partier er Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Venstre og Enhedslisten.

Med i alt 78 kandidater er det samlede antal af kandidater også højere end i 2013, hvor der var 69 opstillede.

FAKTA

  • Du kan se samtlige opstillede kandidater på Varde Kommunes hjemmeside:http://www.vardekommune.dk/kandidater-til-kommunalvalget-2017
  • Byrådet har 25 medlemmer.
  • Kommunalvalget er tirsdag den 21. november 2017. Valgstederne er åbne fra kl. 8 til 20. Det er nyt, at man kan stemme fra så tidligt om morgenen. Tidligere åbnede valgstederne først kl. 9.
  • Samtidig med kommunalvalget er der også valg til regionsrådet. I Varde Kommune stemmer man på kandidater til regionsrådet i Region Syddanmark.
  • I Varde Kommune kan man afgive sin stemme på 23 forskellige afstemningssteder på valgdagen.
  • Det er muligt at brevstemme fra tirsdag den 10. oktober til fredag den 17. november i kommunens borgerservicecenter eller et andet brevstemmested.

DEL