Tilløb til det årlige tjek…

Man er lidt tilbage – til “Ulla 9 år”, ikke…? Kender I det derude? Når den her SMS dukker op: Husk din tid ved tandlæge Helle Bremer…

Jeg har verdens sødeste tandlæge. Herom ingen tvivl. Og måske er hun netop verdens bedste, fordi hun godt ved det. – At jeg er ligesom… de fleste andre.

Det er jo ikke noget, man glæder sig til. De tunge trin op af trapperne.. inhalere tandpastaluft, inden ens navn bliver råbt op. Og så er det ombord i TANDLÆGESTOLEN. Jeg får altid lidt svedperler på næsen, og overdøver HVER gang min hjertebanken med “VED du hvad Helle, jeg har hverken TANDpine eller ondt i tandkødet eller NOGET..! (Læs: Skal vi ikke bare springe over…)

Men Helle er så sød, som jeg ligger der med spot ned i flaben og siger hmfmfff, når hun fortæller om hendes børn, som er præcis jævnaldrende med mine, og derfor skal vi lige vende, hvordan det går…

“Du skal lige ha’ taget billeder”

OH NO. Hvad betyder det? Finder hun så noget? Derinde i det der røntgen? SKAL man det? Må man sige nej? Det går nok ikke… Hun har allerede sat i stopklods ind i min mund i form af meget mærkeligt stift pap, der skærer ned i tandkød… Får savlende spurgt om det er i begge sider…

Det er lidt ligesom, når man sidder i et fly. Hvis der er en lille smule turbulens, stå stirrer jeg skarpt på stewardesserne. Hvis de har dyb rynke mellem øjnene, skal vi styrte ned. Hvis de bare går smilende rundt, ja så betyder det at vi overlever.

Sådan er det også her. Helle sidder og stirrer ind i skærm – hen over mit åbne hoved.

“Det er ikke så godt, Ulla…” Siger hun, og snart bliver svedperler på næsen til løbesved i hele fjæset (MAGTER ikke det der med at de skal bore…og slet ikke efter lattergas er blevet afskaffet)

“Det er typisk dig Ulla, vi tjener for lidt på dig…!”

ALT er godt, jeg får en støvsuger i munden, mens Helle pudser kaffepletterne af tænderne – OVER&OUT.

Og sådan en melding er simpelthen nok til at redde hele min dag. Følte næsten jeg blændede folk, da jeg spadserede hen over torvet med mine nypudsede 0-huller-bisser.

Tak til verdens bedste tandlæge – det er ingen sag at besøge dig – når alt kommer til alt…

DEL