Thomas er Hjortshøjs trofaste kok

Som kok hos Hjortshøjs Party Service tilbereder Thomas Andersen al den varme mad (kød og kartofler) og gør det klart i løbet af dagen.

De har nogle trofaste medarbejdere hos Hjortshøjs Party Service i Varde.

En af dem er kokken Thomas Andersen.

Den 35-årige kok startede med at stå i lære på et hotel i Tyskland. Derefter aftjente han sin værnepligt og var ude at sejle som kok der.

–  I 2006 havde Hjortshøjs ejere en lille slagterforretning i Holsted, hvor jeg startede op med at lave noget kantine- og personalemad til en virksomhed i Brørup. To andre daværende ansatte lavede mad ud af huset, fortæller Thomas.

–  De stoppede dog, og derefter flyttede jeg til Outrup, hvor jeg lavede mad i to-tre måneder. Maden blev kørt til Brørup.

Derefter startede han hos Hjortshøjs Party Service i 2006 – 2008 og har været med lige siden. Kun afbrudt af et år, hvor han og kæresten forsøgte sig som forpagtere af Næsbjerghus et års tid.

–  Så jeg har prøvet at arbejde om aftenen, hvilket jeg er glad for, at jeg ikke længere gør.
–  Jeg kan nemlig godt li’ sport og med sene arbejdstider, at det næsten umuligt at dyrke en eller anden sport.

Privat bor Thomas Andersen i Nordenskov sammen med sin kone og deres to børn på to og tre år.

Hans kone er ligeledes kok. Hun arbejder i Vattenfalls kantine i Esbjerg.

Sportsglad
Førhen spillede Thomas selv både fodbold i Fåborg og håndbold i Team Helle, men nu er han fodbold- og håndbolddommer i Vardeområdet.

–  Jeg er fodbolddommer for serie 3 og som linjedommer engang i mellem. Det jeg bedst kan li’ er nok håndbold og bruger i øvrigt også mest tid på at være håndbolddommer fra 2. division og nedefter.

Derudover spiller han petanque i Læborg ved Vejen, både DGI og 2. division i DPF.

Fleksibel arbejdsdag
Arbejdsdagen starter for Thomas kl. 8 og slutter mellem kl. 14 og 16.

–  Lone og Jens Hjortshøj er meget fleksible. Så længe man passer sit job, og dem som skal have mad, får sin mad, så må jeg næsten gøre, som jeg vil, fortæller han.

–  Selvfølgelig ved man, at der er nogle weekender eller dage, hvor der er mere travle end andre. Til gengæld kan jeg også gå, hvis der er problemer privat, eller hvis der f.eks. er skolefodbold en tirsdag formiddag, så kan jeg få lov til at dømme det. Så tager jeg bare en time ekstra en anden dag, tilføjer han.

Tilbereder varm mad
Som kok hos Hjortshøjs Party Service tilbereder han al den varme mad (kød og kartofler) og gør det klart i løbet af dagen.

– Jeg kan godt li’ at lave forretter og desserter, hvor man skal stå med nogle detaljer eller pynte lidt. Det er dog ikke det vigtigste for mig. Jeg vil hellere bare have, at det smager godt og ser godt ud.

Som kok har Thomas også fået flere specialopgaver ind.

– Når kunderne kommer ind og bestiller mad, så vil de meget gerne have, at det skal være til dem og være lidt specielt, så det ikke fås magen til hos naboen, slutter Thomas Andersen.