Theresa: Væk med ego’et – frem med bæredygtigheden!

Greta Thunberg har sagt det, Leonardo DiCaprio har sagt det, forleden sagde Puk Elgård det i TV 2 dokumentaren ”Den tikkende plastikbombe” og nu siger Theresa Søvig Poulsen fra GoVardes ungeredaktion det også: ”Vi bliver nødt til at lægge vores ego til side, og begynde at tænke mere bæredygtigt”.

 

Fotos viser nogle af Theresas kreationer – se mere på One Planet (Instagram)

Det hele startede med en ung kreativ kvinde, som fik et større kick af at købe tøj i genbrug og efterfølgende sætte sit eget præg, end at købe masseproducerede varer i tøjbutikkerne. Senere hen var det ikke kun det kreative som inspirerede, men også tanken om at gøre en lille forskel for moder jord.

– Når jeg shopper i genbrug, ved jeg at pengene går til et godt formål, jordens ressourcer bliver skånet en lille smule, og jeg ved at mit kreative jeg får lov til at udvikle sig. Det er da win win for alle parter, fortæller Theresa.
D. 6. januar 2019 kom en ny instagram-konto til verdenen ”One Planet #Søvig”. Ideen med siden var at give unge (specielt kvinder) en mulighed for, at lade sig inspirere af de forskellige redesigns, Theresa havde kreeret.

Logo – One Planet – Instagram

– Som enhver anden kvinde elsker jeg tøj. Jeg elsker faktisk tøj så meget, at jeg har svært ved skille mig af med det igen, også selvom jeg ikke har brugt det i flere år. Min mor har altid lavet grin med mit lille samler-gen, selvom jeg højst sandsynligt har det fra hende, griner Theresa.

– Sykørekortet blev fundet frem, for nu skulle jeg se om alt mit gamle tøj, kunne laves om til noget mere tidssvarende. Jeg havde ingen erfaring med at sy, så det var bare at prøve sig frem på mors symaskine. Nøgleordene er, man lærer af sine fejl, specielt hvis du laver dem 4-5 gange. Mine små symirakler var begyndt at være synlige i mit klædeskab, og jeg tænkte, at mine følgere på min private instagram ikke fik det helt store ud af , at jeg havde syet en jakke ind. Derfor startede jeg One Planet # Søvig, så det rigtige publikum kunne få chancen for at lade sig inspirere.

 

– Tøj er én er de helt tunge laster i klimaproblematikken, så derfor var det nærliggende for mig, at starte der. Men det er slet ikke nok! I TV 2 dokumentaren ”Den tikkende plastikbombe” sætter bl.a. Puk Elgård fokus på danskernes massive plastforbrug, hvor en alt for stor procentdel ender i havene, hvilket har store konsekvenser for både dyre- og planteliv, og i sidste ende for menneskets fremtid. Dokumentaren sætter fokus på nøjagtigt det samme, som ”One planet #Søvig” gjorde d. 8. september 2019, i samarbejde med fotograf Flemming Sejer Jepsen og MUA Diana Vranova.

Mennesket har viklet sig ind i sit eget net,
af forbrugersultens tilfredsstillende,
men dog en smule ambivalente smag.
Vi lukker øjnene for sandhedens dystre konfrontation,
så skyldfølelsen ikke tager overhånd.
Verdens fremtid er i mine hænder,
men hvis ikke naboen tager første skridt,
hvorfor skal jeg så?
En hurtig forudsigelse af vores kommende børnebørn,
som bader i plastfyldte have med skildpadder,
hvis skjold er dækket til af materialer,
som Homo Sapiens aldrig burde have opfundet.
Dette gør kun at kredit kortet,
bliver kørt endnu hurtigere igennem,
så sekundernes tvivlen ikke kommer jorden til gode.
Af Theresa Søvig Poulsen

 

 

DEL