Terpentinsagen: Sådan har den blåøjede hvalp det i dag

Mange husker hvalpene uden pels, som var blevet vasket i terpentin. Hvalpen med det blå øje var Sorba, og hendes tilværelse er en helt anden i dag.

Annette og hendes mand skulle egentlig ikke have hund, men da deres datter så det ikoniske billede af Sorba på Facebook, insisterede hun på at komme ud og kigge på hende. Ude på internatet var der ingen vej tilbage – Sorba skulle bare med hjem:

– Jeg var ikke selv med derude, men under en telefonsamtale med min mand, kunne jeg høre Sorba gø i baggrunden, og da sagde jeg, at de godt kunne tage den hvalp med hjem!, fortæller Annette Bøgh, Sorbas ejer.

I maj 2017 blev 17 hunde overdraget til Dyrenes Beskyttelse fra en hvalpefabrik, hvor de levede under kummerlige forhold. Hundene havde blandt andet skab, og derfor havde ejer vasket dem i terpentin.

Det er nu halvandet år siden, og Dyrenes Beskyttelse har kontaktet Sorbas nuværende ejer for at høre, hvordan det siden er gået.

Sorbas smukke øje.jpg

Den bedste beslutning

I dag er Sorba en fast del af familien Bøgh, men det var meningen, at hun skulle være datterens hund. I de første 14 dage boede Sorba dog hos Annette og hendes mand, og her blev de tre så enormt tætte, at Sorba aldrig kom videre:

– Vi forelskede os dybt i Sorba og kunne ikke slippe hende igen. Så vores datter måtte nøjes med at besøge hende, griner Annette med et glimt i øjet og fortsætter:

– Det er den bedste beslutning, vi nogensinde har taget. Vi er vores datter dybt taknemmelig for, at hun insisterede på at tage ud og se på hende.

IMG_2317.jpg

En maniodepressiv hund

Sorba er en blanding mellem labrador, husky, hønsehund og pointer. Der er derfor ikke noget at sige til, at hun er en hund med krudt i, og derfor udstråler meget glæde. Men engang imellem kommer det også til udtryk, at hun har haft en hård start på livet:

– Grundlæggende er Sorba en fantastisk hund. Hun har et dejligt sind og er ekstremt kærlig, men alligevel er hun også sin egen. Hun kan bære nag over at have været alene hjemme i længere tid, så vi kan godt mærke, at hun tidligere har haft mistillid til mennesker, siger Annette Bøgh.

Derudover bemærkede Annette en ny side af Sorba i november sidste år:

– Hun blev pludselig meget depressiv. Hun havde ikke haft lyst til at lege, rejse sig eller gå udenfor i en længere periode, og hendes øjne var så sørgelige at se på. Derfor gav jeg hende noget lysterapi, og det fik glæden tilbage i hende, men nu kan jeg mærke, at hendes energiniveau er begyndt at falde igen, fortæller Annette Bøgh.

Annette og hendes mand har fuld forståelse for, at Sorba kan have gode og dårlige dage. De har siden fået endnu en hund i hjemmet, som bringer Sorba stor lykke.

IMG_2284.jpg

DEL