Tambours Have vågner den 1. maj

Tambours Have vågner
Onsdag den 1. maj slår Tambours have porten op for endnu en spændende sæson med både nyheder og traditioner.

Allerede på første åbningsdag mødes de morgenfriske til rundvisning og brunch kl. 8 (tilmelding nødvendig) – Her kan man også se den første af 5 udstillinger i Galleri Havestuen og besigtige det nye anlæg mellem orangeriet og Japanhaven.

Nyheder

Gartnerne i Tambours Have har haft travlt med at gøre området omkring orangeriet klar til sæsonstarten. På den ene side fremstår bedene nu i fineste engelske cottage-stil. På den anden side er anlagt et område med små terrasser og en gangbro i flere niveauer, som på smukkeste vis forbinder orangeriet og Japanhaven.

Orangeriet vil som noget nyt i år danne rammen om foredrag.
Den 28. maj arrangerer haven i samarbejde med FOF Vest et foredrag med kostumieren, Michael Nøhr. Han har taget vejen fra 7-kanten til skrædder ved Det Kongelige Teater og kostumier på Cirkusrevyen.
Den 11. august kommer forfatter og forlægger, Claus Dalby og fortæller om ”Mit Haveliv”.

Butikken er blevet frisket op med nye farver og i år vil der udover kaffe/the og vand være mulighed for at købe tarteletter, Tambours Have Øl og retro potteplanter og –skjulere.

Tambours Have
Traditioner

Der arbejdes på højtryk i haven for at blive klar til den 1. maj. Sædvanen tro har der været arbejdsdag, hvor mere end 40 frivillige hjalp med at fjerne blade og grene, så haven fremstår forårsklar. De første Rododendron blomstrer allerede, træerne springer ud og overalt i jorden pibler blomster og planter frem. For at gøre bedene ekstra farverige er der bl.a. i år plantet over 700 stedmoderblomster og hornvioler.

I Tambours Have er der en række traditionsrige events i løbet af sommeren. Det er f.eks. grundlovsmøde, friluftsgudstjeneste, Karlsgårdedag, lysfest og efterårets plantemarked. Derudover blev der sidste år afholdt en række torsdagskoncerter i orangeriet. Disse var velbesøgte, og succesen gentages naturligvis i år. Alle torsdage i juli måned vil der være mulighed for at opleve klassisk, jazz eller folk/blues musik.

Sidste år blev havens galleri indviet. I galleri Kaffestuen kan man hver måned opleve en ny lokal kunstner udstille sine værker. I maj måned kan man se Erik Rosendahls smukke naturfotografier. Erik bor i Ølgod og fotograferet i mange år. De seneste 10 år har det især været naturfotografering, der har haft hans interesse.

Tambours Have

Tambours Have glæder sig til at byde velkommen til en sæson med skræddersyede haveoplevelser til alle gæster.

DEL