Tambours Have får kvart mio. i støtte

SE Vækstpulje støtter Tambours Have med en kvart million kroner til nyt orangeri

Energirigtigt orangeri skal gøre Tambours Have ved Karlsgårde Sø i Varde mere attraktiv. Der mangler fortsat en halv million kroner for at realisere projektet.

I forsøget på at gøre Tambours Have ved Varde endnu mere seværdig ønsker støtteforeningen Tambours Haves Venner, der står bag haven, at opføre et 120 kvadratmeter stort orangeri. Med en donation fra SE Vækstpulje på 250.000 kroner er projektets indsamling af midler startet lovende.

En investering
Poul Verner Christensen, der er formand for støtteforeningen Tambour Haves Venner, ser det som en investering, der kan komme mange forskellige målgrupper til gode.
“Orangeriet skal gerne bidrage til den samlede have som et sted, hvor man kan tage ud og fordybe sig, og håbet er, at flere børnefamilier og skoleklasser kan bruge det som et rum, hvor de kan få en læring om naturen og vigtigheden af at passe på den,” siger han, og tilføjer, at der vil kunne opleves mange orientalske planter.

Højere besøgstal
Bestyrelsesformanden forventer desuden, at orangeriet vil give en positivt afsmittende effekt på besøgstallene.
“I 2015 havde vi omkring 6.000 betalende gæster, og vi har en forventning om, at investeringen kan give et endnu højere besøgstal i fremtiden. Vi regner faktisk med, at vi i løbet af ganske få år kan hæve antallet af besøgende til et sted mellem 8.000 og 10.000 gæster,” siger Poul Verner Christensen.

Energi-venlig investering
Den nye have skal bygges energirigtigt op, så det går i spænd med den natur Tambours Have værner om og fremviser i form af blomster fra hele verden.
“Vores investering bliver energivenlig og på den måde er vi fremtidssikret samtidig med, vi passer på det miljø, vi elsker og haven lever af.
“Vi vil udnytte energien fra naturen i orangeriet, således at orangeriet i åbningsperioden opvarmes via solens stråler. Om vinteren vil den blive opvarmet via et varmepumpesystem, så havens sarte planter kan overvintre i et frostfrit miljø,” siger Poul Verner Christensen.

Mangler 500.000 kroner
Omkostningerne i forbindelse med opbygningen af orangeriet beløber sig til 1.150.000 kroner, og med hjælp fra blandt andre SE Vækstpulje er det allerede lykkedes at samle 650.000 kroner ind til projektet.
Poul Verner Christensen er optimistisk og tror på, at den sidste halve million kroner bliver samlet ind i løbet af 2016, så haven kan præsentere orangeriet til sæsonåbning i 2017.
“Vi er meget optimistiske, og der er en stor tro i bestyrelsen på, at vi kan samle den sidste halve million sammen. Der bliver arbejdet på højtryk for at sikre økonomien hurtigst muligt, og vi har virkelig viljen til, at det skal lykkes,” lyder det.

Tambours Have er 25.000 kvadratmeter stort, og slår dørene op til en ny sæson 1. maj.

DEL