Sydbank Pokalen: Seriespiller modtog buste for årets mål

Over 600 mål blev der scoret i Sydbank Pokalen af spillere fra serie 5 til Superligaen. Sydbank, der er hovedsponsor, afslørede i Pokalfinalens pause, hvem der har lavets årets hug i turneringen.

Det er ikke mange fodboldspillere, der kan prale af at have en bronzebuste støbt af sig selv – på nær internationale stjerner som Cristiano Ronaldo. Men det kan Kevin Andreasen, der spiller i Jyllandsserien i Agerbæk SF / Starup IF. Han løb med titlen for årets mål i Sydbank Pokalen og blev i aftes hyldet i forbindelse med pokalfinalen i Parken. Ud over titlen udløste drømmehugget en præmie i form af en bronzebuste-støbning.

– Da vi hos Sydbank overtog sponsoratet af pokalturneringen, havde vi et klart mål om at gøre noget ekstra ud af turneringen. Under sloganet “Drømmen Lever” har vi fokuseret på at hylde selv de mindste klubber og få dem til at føle sig som stjerner. Ud over at vi har forvandlet en række lokalbrag til mini-pokalfinaler og videofilmet over 300 kampe, har vi med kåringen af årets mål og overrækkelsen af bronzebusten for alvor taget turneringen til next level og drysset stjernestøv ud over amatørholdene, siger Mads Strib Sørensen, Sponsorchef i Sydbank.

Hyldet i pokalfinalen
Vinderen af årets mål blev afsløret i halvlegen i pokalfinalen mellem FC Midtjylland og Brøndby. Årets hug blev vist på storskærm i Parken foran cirka 15.000 tilskuere, som sammen med resten af spillerne fra Agerbæk Starup hylede Kevin Andreasen. En oplevelse han sent vil glemme:

– Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det var en vild oplevelse at stå på banen i parken og blive hyldet af så mange tilskuere. Jeg tror aldrig, jeg nogensinde i mit liv havde drømt om, at jeg en dag ville få støbt en buste af mig selv. Det er jo en drengedrøm, der er gået i opfyldelse – og jeg er utrolig beæret og taknemmelig, siger Kevin Andreasen.

De små sendes frem i lyset
Efter Sydbank i 2018 blev offentliggjort som ny hovedsponsor, er det med et nyt fokus på de mindre klubber. Gennem turneringen har Sydbank gjort en særlig indsats for at hylde de lavest rangerende klubber under sloganet “Drømmen Lever” – blandt andet ved at forvandle seriekampe til mini-pokalfinaler og sørge for videooptagelse af samtlige kampe.

– Pokalturneringen er noget særligt. Alle har en chance for at nå helt til tops eller for at møde naboklubben, som ellers ligger flere rækker højere placeret. Her har selv de lavest rangerende klubber mulighed for at møde Danmarks fodboldelite og for en stund smage på de samme oplevelser som de professionelle, siger Nicolai Fl. Frederiksen, Salg- og Marketingdirektør i Sydbank.

Årets mål til afstemning
Da de første runder i turneringen blev sparket i gang, var det med et helt nyt og innovativt tiltag. Sydbank indgik i forbindelse med turneringens start et opsigtsvækkende samarbejde med den danske tech-virksomhed VEO, der har udviklet en ny kamerateknologi til at optage fodboldkampe uden brug af kameramand. Det betyder, at samtlige kampe gennem turneringen er blevet optaget og lagt online, som har gjort det muligt for alle at gå ind og stemme på årets mål.

– Det er de færreste fodboldspillere, der nogensinde har set sig selv spille fodbold, og vi glæder os som sponsor over at kunne være med til at bringe de lokale helte frem i rampelyset, så det ikke altid er de store stjerners gode mål, tacklinger og smukke afleveringer, der fremhæves, siger Sydbanks Nicolai Fl. Frederiksen og tilføjer:

– Selvfølgelig er der langt fra serie 6 til Superligaen, men med det nye koncept er drømmen om at spille en pokalfinale nu bogstaveligt talt rykket et skridt tættere på, når vi gennem turneringen har kastet stjernestøv ud over en række lokale opgør og forvandlet dem til mini-pokalfinaler, fortsætter Nicolai Fl. Frederiksen.

Et sammendrag af målene, der er optaget i både herrernes og damernes turnering, kan ses på pokalturnering.dk og på sydbank.dk/kvindepokalen. Sydbank har dermed i samarbejde med VEO gjort det muligt for alle amatørfodboldhold at se og analysere deres kampe – ligesom de professionelle gør.

DEL