Sveden grillpølse eller champagne-spa?

Sidder så her og føler mig lidt mat i sokkeholderne. Som man siger. Og det er jo selvforskyldt, så ingen medlidenhed nødvendig her.

Jeg har såmænd været til polterabend. Den fedeste af slagsen, det var det altså – helt ærligt. Når den kommende brud siger dagen derpå, at havde det her været bryllupsfesten, så havde det da været en fantastisk fest at tænke tilbage på.

Det var gommens bror og brudens søster, der satte sig ved vores spisebord en aften for at planlægge det her polterabend. Store tanker, mindre armbevægelser og skæve tanker førte os til en konklusion: Keep it simple!

Nu havde jeg en uge forinden haft besøg af sødeste veninde fra østkysten. Hun var inviteret til at deltage i to x polterabend her i augustmåned. At betale: 750,- pr. mand ved det første, og 1000,- pr. mand ved det andet.

Hold nu op? Er jeg blevet gammel? Og glemt at følge tiden? (Ved godt der er langt mellem bryllupsinvitationerne, når man er blevet 40+, men alligevel?) Eller er det ok at tænke, at det er saftsuseme for dyrt (læs: kørt af sporet) for at sidde og drikke champagne i en spa, mens manden blæser i faldskærm – inden vi skal opleve semikendt musiker klimpre guitar for sidenhen at spise wannabe-kaviar og slutte dagen af på vandski? Hvem gider egentlig alt det? Når det kommer til stykket?

Jeg er ikke nærig anlagt. Tværtimod vil Manden nok sige. Og det skal fileme også fejres, når der endelig er bryllup i vennekredsen. Når man nu er nået dertil i livet, hvor man oftere er i kirke til begravelse end til bryllupsklokker…. (Og det er ikke engang løgn!)

Men 1000,-? Pr. mand? Og så kommer bryllupstøj, gave, plus det løse oveni?

Jeg ved ikke…. jo – jeg VED, at jeg ville blive hovedrystende utilpas, hvis jeg erfarede, at mine venner havde søsat et sådan scenarie for mig. Jeg ville blive klemt, forlegen og have svært ved at nyde det til fulde.

Og sådan VED jeg, at de her fantastiske venner også har det, så vi besluttede netop modellen KEEP IT SIMPLE.

Helt kort fortalt var stikordene: Mød talstærkt uventet op, med en masse kasser øl, noget spiritus og sodavand, et læs grillpølser plus tilbehør. Underholdning: Noget med at putte dem i grimt tøj, male dem i hovedet, tvinge dem til at synge karaoke, og lade som de er gæster i studiet ved Chili-Klaus. Ølstafet og ølbowling. Og så naturligvis kyle hele svineriet på Facebook til offentlig skue.

Ved I hvad? Missionen fuldført. Og jeg kan kun anbefale det. Nøj for en fest – sikke en stemning. Jeg vil give kommende brud ret – havde dette været selve bryllupsfesten, så var den gået over historien som en af de hyggeligste i mands minde… bare tæer på græsplænen, mens bålet brød aftenmørket, Kim Larsens toner fra terrassen og overstegte grillpølser med osterejer, og en dåsebajer i hånden. Stik den!

Vil vædde med det kommende brudepar ikke vil bytte dette for en tur i champagne-spa og bungy-jump.

Det var lige før det var så skægt, at jeg overvejer at blive gift igen…..

 

DEL