Susanne: Jeg elsker mit fleksible arbejdsliv

Siden skolen har 41-årige Susanne Frederiksen fra Outrup altid arbejdet med mad. Foto: Kim Schou

Siden skolen har 41-årige Susanne Frederiksen fra Outrup altid arbejdet med mad.

–  Jeg er egentlig uddannet køkkenleder, men fra jeg var ung pige i huset, har jeg altid vidst, at det var med mad, jeg skulle arbejde, fortæller Susanne, mor til to piger på syv og 10 år og gift med Jørn, der er elektriker.

Susanne stammer fra Lunde og har desuden arbejdet på Rødding Højskole og været fem år i Næsbjerg Forsamlingshus. Men de sidste 11 år har hun været hos Hjortshøj Partyservice.

–  Og her er jeg virkelig glad for at være. Godt nok boede jeg kun tre huse fra den tidligere adresse i det gamle mejeri i Outrup, hvor det hele startede, men her er bedre arbejdsforhold. Blandt andet en stol at sidde på, griner Susanne, som til daglig står for den kolde afdeling hos Hjortshøj Partyservice.

Susanne Frederiksen står for den kolde afdeling hos Hjortshøj Partyservice.
Foto: Kim Schou

–  Her er jeg på fuldtid, men arbejdsdagen er fleksibel, så når jeg skal have fri til noget, så kan jeg altid tilrettelægge min dag efter det, fortæller hun.

I det kolde hjørne anrettes de kolde retter.

–  Ugen starter med, at jeg skriver op, hvad der skal laves af kolde retter i løbet af ugen. Og så går det eller slag i slag med forberedelserne af retterne.

Ændrede madvaner
I løbet af de 11 år er der sket meget med danskernes madvaner.

–  Førhen lavede vi mere tunmousse og indbagt mørbrad end vi gør i dag. Til gengæld var tapas ikke fremme for 11 år siden. Derudover er der kommet flere vegetarer og veganere, så der sker meget, tilføjer Susanne, der ikke kunne drømme om at skifte job.

I løbet af de 11 år er der sket meget med danskernes madvaner.
Foto: Kim Schou

–  Jeg har det rigtigt godt med mine kolleger og når jeg har fri, så er det børnene der er i højsædet. Ellers cykler vi meget og når ferien står for døren, så finder vi campingvognen frem. I år går turen nok til Jesperhus, slutter Susanne Frederiksen.