Storm – regn og 40 grader…

DET ER FULDSTÆNDIG SOM DET DANSKE VEJR!!!!

Det røg bare ud af mig forleden, og ja – man skulle nok have været der. Lad mig forklare.

Klimaforandringer – storme og oversvømmelser – temperaturer der indenfor samme døgn svinger mellem minusgrader op til 30 – jamen hvad sker der? Og nu kommer det: I gamle dage, da mor var barn, dengang var det sommer og vinter. Om sommeren skinnede solen og om vinteren var der snedriver på størrelse med Bornholm. I efteråret regnede det, og om foråret gik forældrene i haven, mens alle kvarterets unger atter fandt rulleskøjterne frem.

Ak og ve det var dengang. I dag regner det bare. Eller også stormer det, så grillen skal boltres fast og havetrampolinen pakkes sammen asap. Om sommeren regner det også, lige på nær de her 5 dage, hvor der er så skyhøje temperaturer, at du ikke kan trække vejret og føler, du sidder i Randers Regnskov, derinde hvor slangerne er.

Det er dog mærkeligt. At det er blevet sådan. Og i radioen i morges hørte jeg på P3, at vi intet kan stille op på den korte bane, men at der faktisk er noget, vi kan gøre på den lange bane. Hvad, nåede jeg ikke at høre.

Hvorom alting er, så kan vi jo ikke gøre noget ved det. Jeg har prøvet at skælde rigtig meget ud. I vinter skældte jeg ud over at have købt en lækker vinterfrakke, jeg aldrig fik brug for, fordi der ingen sne kom, og det faktisk ikke var rigtig koldt. Forleden jamrede jeg mig over at sidde på et kontor i 40 grader efter en søvnløs nat i saunatemperaturer.

Men lige meget hjælper det. Enten stormer og regner det, eller også er der så varmt, at man konstant ligner en pakke kærgården i løbetid.

Og tilbage til start. Denne lange klimabeskrivelse – den associerede mig forleden til min ældste datter – der endnu engang havde brølet sine søstre baglæns ind på deres værelser, velsagtens fordi de havde stjålet hendes tøj eller parfume – og 2 timer efter kom hun hoppende i latterkramper ude af stand til at forklare, hvad det var, der var så sjovt.

Summa summarum: Teenagere er som det danske vejr…..!

DEL