Stop Spild Lokalt Varde deler overskudsvarer ud i påsken

Sådan så der ud i Susan Loranges garage da varerne efter julehandlen blev pakket

Om aftenen efter lukketid d. 28. og 31. marts vil en gruppe frivillige fra Stop Spild Lokalt Varde afhente overskudsvarer hos de lokale butikker og dele dem ud til trængte familier fra Borgercenter Varde.

Overskudsvarerne er mad, som ikke er blevet solgt, når butikkerne lukker op til helligdagene, og som ikke kan holde sig til butikkerne åbner igen.

Varerne doneres gratis fra Super Brugsen Oksbøl, Kvickly Varde, Rema 1000 Varde, Løvbjerg Varde, Føtex Varde og

–  Vi er stolte over, at butikkerne i Varde arbejder aktivt for at bekæmpe madspild, og ønsker at samarbejde med os til events som denne. Men det skulle helst ikke stoppe her. I løbet af 2018 forventer vi at starte op med indsamling af overskudsvarer flere gange om ugen.

–  Socialpsykiatrien i Varde har meldt sig som samarbejdspartner, som en del af de forløb, de tilbyder borgerne. Hansens Bageri og Føtex vil gerne aflevere deres overskudsvarer til projektet, og vi er i dialog med flere andre butikker. Lige nu er vi på udkig efter et egnet lokale, vi kan dele varerne ud fra. Og da vi kun har meget begrænsede midler, skal det helst være i form af et sponsorat, siger Susan Lorange, som er formand i Stop Spild Lokalt Varde.

I løbet af 2018 forventer vi at starte op med indsamling af overskudsvarer flere gange om ugen., siger formanden for Stop Spild Lokalt Varde, Susan Lorange

Og der er god brug for ordningen. Til jul fordelte Stop Spild Lokalt Varde overskudsmad, og selvom der var meget mere mad end de frivillige havde forventet, var det hele afsat på kort tid.

–  I Stop Spild Lokalt skal man ikke ansøge om at komme i betragtning. Vi gør os ikke til dommere over folks situation. Men da vi fra uddelingen op til jul ved, at der er mange der har behov, opfordrer vi til at maden går til dem, der har allermest brug for det, fortæller Susan.

 

Fakta

Stop Spild Lokalt er en landsdækkende organisation, hvis hovedformål er at stoppe fødevarespild.

Organisationen har lokalgrupper i hele landet. Til påske vil mange af dem uddele overskudsmad.

I Varde deles der ud fra Borgercenter Varde d. 28. og 31. marts kl. 22:30.

Maden bliver fordelt i kasser og deles ud efter tur.

Stop Spild Lokalt ved ikke på forhånd, hvor meget mad der kommer og hvilken type. For at undgå madspild kan man vælge mellem en kasse med blandede varer, en vegetarkasser eller en kasse uden svinekød.

 

Er du interesseret i at vide mere om Stop Spild Lokalt Varde?

Så følg os på Facebook: https://www.facebook.com/groups/122572078376788/

DEL