Stjerne giver masterclass på Musik & Billedskolen

Foto: Musik- og Billedskolen

Celloelever fra Esbjerg Kulturskole og Musik & Billedskolen kan se frem til en usædvanlig oplevelse, når cellisten Andreas Brantelid lægger vejen forbi Varde Musikforening mandag d. 18. november.

Som optakt til koncerten om aftenen, har Andreas Brantelid sagt ja til at lave en masterclass for udvalgte celloelever, som dermed får en enestående mulighed for at blive undervist af en af tiden dygtigste cellister.

– Det bliver stort at blive undervist af en verdensstjerne, siger Trine Toft Eriksen, cellolærer i Musik & Billedskolen. Andreas er et venligt menneske, og der er ingen tvivl om at eleverne vil få noget med hjem at tænke over.

Andreas Brantelid er en af sin generations mest fremragende klassiske musikere. Han er født i København i 1987 af svenske/danske forældre. Efter at have modtaget undervisning fra sin far Ingemar fik Andreas sin solodebut i en alder af 14 år med Elgars cellokoncert sammen med Det Kgl. Kapel i København.

I dag er Andreas Brantelid en af de mest eftertragtede kunstnere fra Skandinavien, og han har modtaget anmelderroser fra kritikere i hele verden.

Ved koncerten bliver han akkompagneret af Christian Ihle Hadland, der er et af tidens varmeste navne i den unge elite. På bare ti år har han skabt sig et ry som en sand klavertroldmand, en musiker, hvis egenartede, delikate og raffinerede spil har sikret ham koncerter på de største koncertscener verden over.

Koncerten kl. 19.30 i Medborgerhuset, Storegade 57 i Varde. På programmet har de to musikere Debussys Sonate for cello og klaver (1915), Shostakovitch Sonate for cello og klaver op. 40 (1934) og Rachmaninovs Sonate for cello og klaver op. 19 (1901).