Stærke kvinder – til debat

Onsdag den 29. januar kl. 19 kan du deltage i en aften, hvor stærke kvinder er i centrum. Det foregår på Nørre Nebel Bibliotek, hvor der også vil blive serveret lidt godt til ganen undervejs. Anne Voel og Louise Tranborg lægger ud med aftenens program og fører deltagerne ind i en debat, der skal gøre os klogere på, hvad det vil sige at være en stærk kvinde i år 2020, men også for sammen med deltagerne at definere netop denne kvinde.

Muskelmasse, hjerne eller en vilje af stål Vi lever i en tid, hvor der er stor fokus på kvinder. Deres styrke til at sige fra (#metoo), kropspositivisme vs. sundhed, naturlighed vs. kirurgi og feminisme. Ikke at der lader til at være enighed om, hvad sidstnævnte er. Rødstrømperne er ikke alle enige i, at nutidens kønskamp kan sammenlignes med 70’ernes kvindekamp, til trods for at de begge handler om ligestilling.

Stærke kvinder er siden tidernes morgen dukket op i historien. I verdenshistorien, Danmarkshistorien og i litteraturen. Sammen vil Anne og Louise fremhæve og debattere nogle af de kvinder, som har gjort en forskel i deres samtid. Fra de nordiske gudinder til Gretha Thunberg, over Thit Jensen til Virginia Woolf.

Stærke kvinder anno 2020
Vi kender alle en kvinde, der skiller sig ud. Som har gjort et eller andet ekstraordinært, og som har gjort en forskel for os. Det kan være et familiemedlem eller en bekendt, men det kan også være en offentlig person. En politiker, en kendis eller en forfatter. Kvinder som har udvist en styrke, der på en eller anden måde kan have trodset deres samtid og gjort indtryk. Kom og deltag i debatten om, hvad der gør en kvinde stærk for dig. Eller kom og få din nysgerrighed stillet på, hvad andre mener. Der er plads til alle.