Spil Dansk uge i Varde Kommune

Foto: Niels Linneberg

Varde Kommune deltager traditionen tro også i år den landsdækkende Spil Dansk uge med et bredt udvalg af koncerter og arrangementer.

– Spil Dansk favner bredt i hele kommunen, og giver mulighed for at møde den danske sangskat i mange former. Fra de yngste til beboerne på plejehjemmet – de vil alle få en god oplevelse, siger Mads Sørensen, formand for udvalget for Kultur- og Fritid.

Et af højdepunkterne i årets Spil Dansk uge er projektet “Børn & Bigband”.

Her tager korleder Anders Møller børn på en musikalsk rejse sammen med West Coast Bigband og EKKO.

Børnene kommer alle fra 3. klasse på en række af kommunens skoler, og torsdag d. 31. oktober bliver der øvet på Esbjerg Gymnasium, og kl 16.00 bliver sangene opført ved en stor koncert.

Det store bigband, der ledsager børnene er sat sammen af to kompetente ensembler.

West Coast Bigband er et samarbejde mellem Esbjerg Kulturskole og Musik & Billedskolen. Orkesteret ledes af Torben Iversen fra Ribe, og EKKO, Esbjerg Kommunes Kreative Orkester består af dygtige studerende fra Sydvestjysk Musikkonservatorium.

Af andre arrangementer kan nævnes Morgensang på Rådhuset som start på ugen, International Bamsedag på biblioteket i Ølgod, Taffelmusik, Tapas og Fællessang på Musik & Billedskolen, koncert med Varde Blæseorkester på Sportspark Vest i Oksbøl, Foredrag om Kim Larsen på Nr Nebel Bibliotek og dansk musik ved fernisering på Kunsthal Varte.

Spil Dansk Ugen er i dagene 28/10 – 3/11, og hele programmet kan ses på www.vardekommune.dk/spildansk

Spil Dansk har været afholdt siden 2001, hvor KODA tog initiativ til projektet i forbindelse med KODAs 75 års jubilæum.

Gennem årene har en lang række danske musik institutioner stået som garanter for ugen, indtil der i 2014 blev oprettet foreningen Spil Dansk, ejet af Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Danske Populær Autorer, Musikforlæggerne og Koda.

Både interessen for ugen og antallet af arrangementer er steget støt gennem årene. Således forventes der i år over 1000 arrangementer i hele landet.

Læs mere om Spil Dansk dagen på www.spildansk.dk

 

 

DEL