Sommerhusudlejer fjerner plastik og skrald fra vores kyster

Den første weekend i maj arrangerede NOVASOL for fjerde gang NOVASOL Coastal Care event. Her samlede medarbejdere, sommerhusejere, gæster og lokale frivillige affald langs kysterne i Danmark og 9 andre europæiske lande.

NOVASOL afholdt 30 affaldsindsamlinger i anledning af NOVASOL Coastal Care 2019. Indsamlingerne fandt sted i både Sverige, Norge, Tyskland, Polen, Holland, Frankrig, Spanien, Italien, Kroatien og selvfølgelig her i Danmark.

I Danmark foregik eventen bl.a. i Blåvand søndag den 5. Maj, hvor 100 frivillige samlede i alt 206 kg. skrald på stranden ved Blåvand bl.a. plastik, reb, sko og meget mere.

Vi er utrolig taknemmelige for, at så mange mødte op og hjalp til. Der var en hyggelig dag og vejret var rigtig fint. Flere af vores frivillige har tidligere deltaget i Coastal Care og det er en dejlig tradition. En stor tak til de mange lokale sponsorer som har været med til at gøre dagen vellykket. Vi har været så heldige at modtage mere en 50 sponsorgaver, så det er vi meget taknemmelige for udtaler: Malene Haahr og hun fortsætter: ”Vi ønsker at give noget tilbage og støtte den vigtige sag. Vi er alle afhængige af havet og dets ressourcer, og at afhjælpe det omfattende forureningsproblem er vores alles ansvar”. I 2018 fjernede NOVASOLs ansatte, husejere og andre lokale frivillige mere end 10 tons affald fra
kyster i 10 lande i forbindelse med NOVASOL Coastal Care.

DEL