Sommerhusmangel i Varde betyder færre turismeindtægter

Der er mangel på udlejningssommerhuse i Varde Kommune i sommerferien, og det betyder færre indtægter til den lokale turismeindustri.

Sommerferien står for døren, og en af landets største sommerhusportaler melder nu om mangel på udlejningssommerhuse i Varde Kommune. Ifølge søgemaskinen Campaya.dk, der samler sommerhusene fra de mange forskellige udlejningsbureauer, er 87,5 procent af portalens 2160 sommerhuse i kommunen allerede nu optaget højsæsonen.

Varde er en populær turistdestination i sommerferien, og det ser vi også i høj grad i år. Det er selvfølgelig positivt, men efterspørgslen betyder også, at udlejningsbranchen efter alt at dømme ikke har huse nok til alle interesserede i de mest populære ferieuger. Det betyder færre indtægter til hele den lokale turismebranche, og det er selvfølgelig ærgerligt, lyder det fra Claus Pedersen, der er direktør for Campaya.dk.

Det skal være mere attraktivt at leje ud

Den holdning deles af Dansk Folkepartis landdistriktordfører, Mette Hjermind Decker. Hun fortæller, at Danmark som turistnation rundt regnet går glip af en halv milliard kroner i indtægter, fordi der ikke er udlejningssommerhuse nok til at modsvare den store efterspørgsel.

Derfor er det vigtigt, at det bliver mere attraktivt at leje sit sommerhus ud. Vi foreslår, at den skattefrie bundgrænse for udlejning af sommerhuse forhøjes til 40.000 kroner om året, men desværre vil regeringen kun være med til en alt for lille forhøjelse. Og mens vi venter på deres forslag, må vi vinke farvel til masser af turister og indtægter i blandt andet Varde Kommune, siger Mette Hjermind Decker.

Mange sommerhuse lejes ikke ud

Det er langt fra alle sommerhuse i Varde, der benyttes til udlejning. Faktisk findes der ifølge Danmarks Statistik 8294 sommerhuse i kommunen, og der er således et betydeligt potentiale for at få flere udlejningssommerhuse på markedet.

Vi hilser forslaget fra Dansk Folkeparti velkommen. Det vil give den lokale turismeindustri et kæmpe boost, hvis der kom flere udlejningssommerhuse, og det er meget nemt at udleje sommerhusene i øjeblikket, fortæller Claus Pedersen fra Campaya.dk.

Han råder derfor interesserede til at tage kontakt til en lokal sommerhusudlejer for at få hjælp og vejledning til at leje deres sommerhus ud. Det er også muligt at leje sit sommerhus ud privat. Det kræver dog, at man selv står for det praktiske i forbindelse med udlejningen.

Campaya.dk har samlet en stor del af de danske udlejningssommerhuse i sin søgemaskine og råder over mere end 25.000 sommerhuse herhjemme og mere end 100.000 ferieboliger internationalt.

Fakta om sommerhusudlejning

  • De første 21.400 kroner af lejeindtægten er i dag skattefri ved bureauudlejning
  • Dansk Folkeparti foreslår, at beløbet hæves til 40.000 kroner
  • Mere end halvdelen af sommerhusturisterne er fra Tyskland
  • I sommerferien er der stor rift om alle hustyper

DEL