Solæg hører påsken til

Påsken står for døren – og det betyder flere steder, at solæg skal på menuen. Solæg er en sønderjysk egnsret, der er særdeles velegnet som forret.

Tag skallen af løget. Tag en gryde med vand, læg skallerne i og bring gryden i kog. Tilsæt æg. Lad dem koge i 30 minutter.

Saltlagen:
Tag et sylteglas/patentglas med tætsluttende låg og tilsæt vand og masser af salt. Put æggene i glasset og sikre at vand/salt dækker æggene. Ca. 1 spsk. salt pr. æg

Efter 10-12 dage er æggene klar. Ægget skæres på langs og blommen tages ud. Fyld sennep, balsamico / tabasco og eddike i hullet. De halve æg spises med fingerne som en godbid i én mundfuld, og man skyller godt efter med øl eller snaps.

Og så er der i øvrigt mulighed for at gi’ den ekstra gas, hvis man ønsker kaviar, bacon eller andre lækkerier on the top. God fornøjelse…

DEL