Søren Laulund: Et bælte af store el-master vil være en uoprettelig skandale

Læserbrev, indsendt af Søren Laulund, byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Varde.

Et bælte af store el-master vil være en uoprettelig skandale

At bane vej for mere miljøvenlig vindenergi ved at etablere luftledninger ned gennem kommunerne i Vestjylland er mildt sagt et miljømæssigt paradoks. I Varde søger vi at værne om naturen af hensyn til os selv, men også af hensyn til turisterne, der har 4,2 mio. årlige overnatninger i kommunen. Ledningerne skal hvile på 35 meter høje master. Knapt 4 meter kortere end Blåvand fyr. Enhver kan forestille sig hvordan dette vil skæmme naturen og kunne ses milevidt.

Planerne er godkendt på Christiansborg og er nu i høring. Jeg opfordrer alle til at deltage aktivt i høringsfasen og tilkendegive, hvad der er på spil for os lokalt. I Varde kommune er vi afhængig af at kunne tiltrække turister – og jeg er overbevist om at masteskoven vil ligge en dæmper på turisternes ønske om at besøge kommunen.  Os der bor her ønsker heller ikke de kolossale master som nabo. Det vil vanskeliggøre vores ønske om at få flere til at flytte til Varde kommune – vores attraktive natur netop noget af det som vi markedsfører os på.

Budskab i høringsfasen må være ”frem med skovlene”. Dels for at grave de nuværende planer ned – og  dels i stedet få ledningerne gravet i jorden i stedet. Jeg respekterer at jord førte kabler hævdes at være en dyrere løsning. Men holdt op imod en ødelæggelse af uerstattelige naturværdier – hvad er så dyrt.

 

DEL