Jeg savner sneengle!

Det var så den sommer. En helt pæn en af slagsen, med masser af sol og varme, – lidt for meget varme, hvisker jeg her med risiko for at fornærme de, der måtte synes at plus 30 er fantastisk. Bevares, jeg nyder sol og sommer, elsker at drage til stranden med tøsekuldet og hoppe i bølgen den blå. MEN. Er det ikke lidt nok – nu? Hvad er der galt med sådan almindelige 25 sommergrader?

Nyhederne byder stort set hver eneste aften på debat med kloge mennesker, der har en mening om, hvorvidt disse lokale rekordlignende varme temperaturer handler om plastik i verdenshavene, jordens indre, der bobler, naturlig klodecyklus eller Trumps påvirkning af varmegraderne. Det er vældig spændende, men hvad kan vi bruge det til? Udover at huske at tage affaldet med hjem fra stranden og måske holde lidt igen med plastikemballagen…

Danmark har været en ulidelig sauna siden maj, græsset er svitset af, træerne taber bladene, pindsvinene dør af tørst, badebassin er no go og folk bliver indlagt med dehydrering. Det er da noget værre noget!

Sidste år var der ramaskrig over, at den evige regn betød minus grillvejr – så da solens stråler ramte landet, spænede folk ud og købte kul og ny kuglegrill. For blot at få skarp besked fra ordensmagten om, at der vanker en bøde på 5000,-, såfremt du tænder op i den. Det er da helt skørt…

Men inden jeg raser for meget over udsigten til ekstrem ørkentilstand, må jeg jo også erkende, at vi (læs: jeg) skal slappe lidt af; her er trods alt ikke 48 grader, og folk får ikke lov at dø på gaden af hedeslag. Når det så er sagt, så vil jeg ha lov at øffe en smule over at sidde på et kontor, hvor det er umuligt at jage varmen ud, og sove i et soveværelse, der føles som Randers Regnskov.

SÅ når sneen daler, vil jeg være den første, der spurter ud for at lave sneengle og bygge snemænd! Jeg er varmemættet nu! Kom bare efterår, friske vinde og ny luft – jeg er klar! Også selv om mine børn forleden mindede mig om, at jeg i vinter råbte desperat på sol og sommer og varme! Sådan er jeg jo nok bare evigt vægelsindet…! Og vil ha’ det, der ikke er der lige nu – også selv om jeg må konstatere, at græsset hos naboen faktisk overhovedet ikke er grønnere end mit. Det ER bare brunt!

Men. Det var så åbenbart ikke helt den sommer alligevel – 35 grader, spår vejrfolket venter i denne uge – så hermed rettelse – det var ikke den sommer – det var DEN FERIE!

Privatfoto – ja det er da – fra min terrasse!

DEL