Slots- og Kulturstyrelsen støtter orkesterklasse på Blåbjergskolen

Billede fra den første dag i orkesterklassen. Foto: Niels Linneberg

Musikken lever på Blåbjergskolen i Nr. Nebel.

Skolen er den seneste skole i Varde Kommune, hvor Musik & Billedskolen varetager den obligatoriske musikundervisning. I dette tilfælde i 2-6. klasse, og med oprettelsen af orkesterklassen som et to-årigt forløb i 4. klasse bliver der sat ekstra skub i musikken.

–  Musik & Billedskolen har taget initiativ til at oprette orkesterklassen fordi vi ønsker at sætte en ny dimension og ambition på vores voksende samarbejde med folkeskolerne for at opnå vores vision om, at alle børn skal have mulighed for at lære at spille et instrument i den obligatoriske musikundervisning. Det gør vi ved at starte orkesterklassen med fokus på tværfløjte, violin og rytmegruppens instrumenter siger Helle Munksgaard Petersen, Musik & Billedskolens koordinator for folkeskoleområdet.

Orkesterklassen undervises ugentlig af tre lærere fra Musik & Billedskolen sammen med en lærer fra Blåbjergskolen, og helt fra første time er sammenspillet en integreret del af undervisningen.

– Det er en stor hjælp for os at have det gode samarbejde med en af skolens lærere, som i forvejen kender børnene rigtig godt, siger Helle Munksgaard Petersen

Det voksende samarbejde med skolerne i Varde Kommune giver rigtig god mening i forhold til at flere eleverne prøver at spille et instrument og deltager i et fællesskab omkring sammenspil.

Det inspirerer nogle af eleverne til at tilegne sig yderligere færdigheder på et instrument, så de også i fritiden spiller i et band eller i et orkester.

– Vi har fra udvalgets side stor fokus på at skabe en rød tråd i den læring, der finder sted mellem kulturinstitutionerne og folkeskolerne, og her er orkesterklassen et rigtigt godt tiltag til at skabe mere sammenhæng mellem musikundervisningen i skolerne og på Musik & Billedskolen, siger Mads Sørensen, formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune.

På tre år er Musik & Billedskolens involvering i den obligatoriske musikundervisning steget fra en håndfuld til 26 klasser i denne sæson.

 

Fakta:

Orkesterklassen mødes 90 minutter hver uge.

Orkesterklassen er et to-årigt forløb støttet af Slot og Kulturstyrelsen.
Orkesterklassen undervises af tre lærere fra Musik & Billedskolen i samarbejde med en lærer fra Blåbjergskolen.

På nuværende tidspunkt varetages den obligatorisk musikundervisning i 26 klasser fordelt på 8 skoler i kommunen af Musik & Billedskolen.

12 lærere fra Musik & Billedskolen er involveret i undervisningen.

DEL