Skolestart: Første skoledag med sprit og minus røg

Der var trængsel – på den helt rigtige måde – her i formiddag på 10iCampus.

Her mødte alle de nye 10. klasseelever ind til første skoledag, der også bød på briefing om de nye regler.

– COVID-19 fylder jo desværre rigtig meget, og vi ved, at vi som uddannelsessted med mange mennesker må tage ekstra hensyn og passe på hinanden, fortæller leder Lis Boe-Hansen, der stod klar til at tage imod alle elever med håndsprit og vejledning til at finde de forskellige klasselokaler.

– Det skal være trygt at være her for alle, og derfor tager vi alle forholdsregler; vi anbefaler at spritte hænder og vaske hænder ofte samt holde en naturlig afstand, det skal gerne blive en hverdagskultur, og det tror jeg på, vi kan – også med en positiv stemning.

Som nyt tiltag er hele Campus i Varde fra august blevet røgfrit, og dette blev eleverne også informeret om.

– Det er kort og godt ikke tilladt at ryge i skoletiden, heller ikke udenfor, og alle skal overholde det. Jeg er sikker på, at vi på den måde både forebygger og er med til at bremse nye i at begynde at ryge. Jeg er rigtig godt tilfreds, lyder det fra Lis Boe-Hansen. Beskeden om røgfrit Campus blev dog også taget positivt imod i alle nye klasser.

Min dør står åben – man er altid velkommen til at kigge ind – også bare for at sige hej…

– Lis Boe-Hansen, afdelingsleder

Lis Boe-Hansen gjorde meget ud af at fortælle i klasserne, at hun nok er leder, men hun er ikke nødvendigvis den leder, man kun kommer ned til på kontoret for at blive irettesat.

– Jeg vil gerne møde eleverne, og det er vigtigt for mig at fortælle, at de er meget velkomne, også til en lille hverdagssnak. Min dør står altid åben. Her på stedet vil vi til enhver tid sigte mod den positive og nærværende ånd, og det er også tilfældet i dette nye skoleår. Her er nok især brug for det efter en lang periode med Corona, evaluerer skolelederen.

Der venter med garanti eleverne et spændende år med en bred vifte af faglighed, aktive linjefag, studieture og nye venskaber. Et nyt skoleår kan begynde.