SKATs årsopgørelser er frigivet – kender du dine fradragsmuligheder?

Årsopgørelserne fra SKAT er blevet frigivet, og både positive og negative overraskelser er blevet delt ud til danskerne. Vi har et kompliceret skattesystem i Danmark, men bag systemet gemmer der sig en række nye muligheder for fradrag, som du måske ikke har opdaget – få f.eks. fradrag på installation af din tyverialarm.

Lige nu er hundredetusindvis af danskere forbi SKATs hjemmeside for at tjekke, om de skal have penge tilbage i SKAT, eller om de skal betale penge tilbage. Det danske skattesystem kan være svært at gennemskue, men kender du dine muligheder for at få fradrag, er der gode penge at spare.

Du kan få op til 18.000 kroner i fradrag i skat om året på håndværker- og serviceydelser – noget de færreste vil gå glip af. I 2016 benyttede 413.000 danskere muligheden for at trække håndværks- og serviceydelser fra i skat, og siden da er der kommet nye fradragsmuligheder til. Kort før jul lavede et flertal i Folketinget en række justeringer i den såkaldte BoligJobordning, hvor man netop tilføjede en række ydelser, man nu også kan få fradrag for. Det fortæller skatteekspert hos rådgivningsvirksomheden EY:

“Ændringerne i BoligJobordningen betyder, at man fra 2018 kan få fradrag på en række nye områder. Eksempelvis kan man nu få fradrag ved installation af en tyverialarm. Her er der tale om en håndværkerydelse, hvor der kan gives et fradrag på op til 12.000 kroner pr. person,” siger Susanne Geisler, skatteekspert hos EY.

En mulighed for at holde indbrudstyven ude
Fradraget for installation af tyverialarmer, skal bidrage til tryghed i hjemmet, var budskabet fra politisk side. Og meget tyder da også på, at det er en nødvendighed. Danmark er nemlig en af de mest indbrudsplagede lande i Europa:

“I forhold til vores nabolande har Danmark markant flere indbrud. Faktisk har danskerne besøg af indbrudstyve seks gange så ofte som i Norge – og ser man på europæisk plan, ligger Danmark i den absolutte top i antallet af indbrud pr. 100.000 indbygger,” siger Jeppe Mieritz, presseansvarlig hos Verisure, der er Nordens største alarmselskab.

Alene i 2017 blev der anmeldt omkring 30.000 indbrud på landsplan i Danmark, og en af metoderne til at komme de mange indbrud til livs er tyverialarmer. Danske hjem er generelt set ikke ligeså godt sikrede som vores nabolande, fortæller Jeppe Mieritz:

“Her i Danmark er vi markant dårligere til at sikre vores bolig sammenlignet med vores nabolande. Det handler om at sikre døre og vinduer, bruge nabohjælp og ikke mindst have tyverialarmer. Så nu hvor man kan trække alarmopsætningen fra i skat, ville det være oplagt at øge sin tryghed i sit hjem med en alarm” fortæller Jeppe Mieritz.

Registrér arbejdet og gem din kvittering
Noget af det man ifølge skatteekspert Susanne Geisler skal være opmærksom på, er, at det udelukkende er arbejdslønnen, der kan trækkes fra i skat. Og så skal man huske at gemme dokumentationen for det udførte arbejde:

“Som borger skal du huske, at det er dit eget ansvar at redigere i din forskudsopgørelse. Det kan være, hvis du har fået foretaget arbejde som er fradragsberettiget. Og så skal du gemme din kvittering. For selvom SKAT ikke nødvendigvis tjekker dine kvitteringer med det samme, kan de sagtens gøre det på et senere tidspunkt,” fortæller Susanne Geisler, skatteekspert hos EY.

DEL