SKAT bag brøler der rammer flere tusinde skatteborgere med udenlandsk løn

Revisor Sven Ankerstjerne Foto: Kim Schou

Det vardensiske revisionsfirma, Sven Ankerstjerne, er blevet kimet ned af frustrerede klienter den seneste tid.

Revisionsfirmaet laver skat for flere hundrede skatteborgere, der arbejder i Norge, og de kan ikke forstå, at de i 2019 skal betale 3-400.000 kroner i B-skat for optjent løn i Norge.

Vel at mærke af en løn, som man ikke skal betale dansk skat af, når man er ansat ved norsk eller dansk arbejdsgiver, der har en aftale med norsk SKAT med arbejdssikring i Norge.

–  SKAT har fordoblet den udenlandske løn, hvor halvdelen er efter credit uden nogen godtgørelse for betalt skat. Da dette er en åbenlys fejl, har vi straks kontaktet SKAT herom, med en forventning om, at SKAT vil lave en omkøring, fortæller revisor Sven Ankerstjerne.

–  Vi har dog fået en tilbagemelding fra SKAT om, at det gør man ikke og alle skal selv rette forskudsopgørelsen for 2019 manuelt, tilføjer Sven Ankerstjerne.

Hos revisionsfirmaet Sven Ankerstjerne tjekker de derfor nu alle klienters forskudsopgørelse, og retter disse.

–  Man skal huske på, at da ikke alle skatteborgere tjekker forskudsopgørelsen med det samme, kan brøleren betyde morarenter og gebyrer, når B-raterne forfalder til betaling fra 1. januar 2019, slutter Sven Ankerstjerne.

Revisionsfirmaet opfordrer derfor til, at såfremt man arbejder i udlandet, at man får tjekket sin forskudsopgørelse.

 

DEL