Sikker sejr efter ny flot præstation

Efter en flot indsats fik Varde taget revanche for nederlaget i efterårets kamp i Sønderborg.
Sejren i lørdagens kamp på Sydbank Stadion blev på 4-1 eller Varde føring på 1-0 ved pausen. Med to hurtige mål efter små 20 minutters spil af 2. halvleg afgjorde Varde reelt set kampen, efter at sønderjyderne 2 minutter inde i 2. halvleg havde udlignet Vardes føring. Dybt inde i overtiden lukkede og slukkede Morten Smidt kampen med sin 2. scoring til 4-1.

Cheftræner Søren Pallesen kunne for 3. kamp i træk stille med samme startformation og efter en lidt rodet start det første kvarter af kampen fik Varde bedst styr på spillet i resten af den chancefattige halvleg.

Kristoffer Sørensen havde en god mulighed efter godt 20 minutters spil efter et hjørnespark fra Mathias Backs, men Kris´s hovedstød fra nært hold var desværre lige på keeperen. Føringsmålet til 1-0 faldt godt 5 minutter før pausen, da Niclas Holm sikkert udnyttede Dogan Özcelik´s flotte frispilning i dybden. I halvlegens sidste minut var sønderjyderne tæt på at skabe balance i regnskabet, men Sune Nissen klarede frisag med en feberredning efter en afslutning fra nært hold efter et indlæg på hjørnespark.

2. halvleg
Varde fik en dårlig start på de sidste 45 minutter, da en misforståelse mellem Mikkel Knudsen og Mathias Backs midt på banen resulterede i at sønderjydernes Christian Nielsen fik frit løb frem mod Vardes straffesparksfelt, hvor han spillede højre kanten fri, og på hvis indlæg Niklas Spanggaard kunne puffe bolden over stregen fra under en halv meters afstand.

Det hurtige mål rystede Varde spillerne en smule de efterfølgende 10 minutter, men herefter fik Varde spillerne igen fat i taktstokken. Nicolai Andreasen havde først et godt hovedstødsforsøg på et hjørnespark fra Joachim Puggaard, som røg lige over overliggeren og 5-6 minutter senere faldt målet til 2-1. Efter godt opspil lagde Lasse Holm et godt indlæg ind til Mathias Backs, som flot steg til vejrs og headede bolden i nettet. Blot 2 minutter senere blev det 3-1 ved Morten Smidt, som headede at indlæg fra Joachim Puggaard i nettet.

Herefter virkede det som, at sønderjyderne havde mistet troen på points, og Varde havde nemt ved at cruise sejren hjem. Med 2 minutter tilbage af kampen havde Niclas Holm en stor mulighed for øge til 4-1 på et indlæg fra Morten Smidt, men det lykkedes Niclas fra nært hold at sparke over mål. 6 minutter inde i overtiden satte Morten Smidt så selv tingene på plads, da han på en aflevering fra Buster Kirchner sikkert scorede til slutresultatet 4-1.

Stor arbejdsindsats af Varde spillerne igennem hele kampen, og ikke mindst efter pausen viste holdet i perioder possession spil af høj klasse. Cheftræner Søren Pallesen var da også en glad mand efter kampen:
“Frygten for at vi skulle blive kørt over rent fysisk blev hurtig gjort til skamme. Med hurtig kombinationer og masser af løb uden bold var der på intet tidspunkt tale om, at vi ikke kunne matche Sønderborg rent fysisk. Endvidere har vinterpausen også modnet de unge spillere, således at de nu er klar til at spille seniorfodbold. Lykkedes vil jeg benytte lejligheden til at rose vores 4-backkæde, som her i foråret har vist sig at være en særdeles sikker sidste skanse i samarbejde med Sune Nissen,” lød det fra cheftræneren.

Med sejren rykker Varde op på 6. pladsen i tabellen a points med Kalundborg på 5. pladsen med 24 points. Holdets næste opgave er førstkommende fredag aften, hvor holdet ude møder Akademi holdet fra Oure på Sydfyn.