Sex i min e-Boks…?

Denne uges klumme handler kort og godt om sex. Og det er da noget værre noget at kaste sig over den slags her i spalten – It’s a dirty job, but someone’s got to do it – som man siger…!

Allerede i september sidste år faldt det mig ind, at jeg hellere måtte slå fokus på det her, men at jeg har ventet, ja, det handler såre simpelt om, at jeg af og til godt kan være lidt – lad os sige – resultatorienteret.

Lad mig forklare!

Sidste efterår var der ca. 200.000 danskere, der modtog et spørgeskema via e-Boks. Her blev man bedt om at besvare en lang række – ja for de flestes vedkommende – temmelig private spørgsmål.

Projektets formål er ikke at snage i danskernes sexliv, men derimod at finde ud af, hvordan vores seksuelle liv hænger sammen med vores fysiske- og mentale sundhed på sigt. Blev der skrevet. Jo jo – “vi vil ikke snage, men vi vil gerne lige vide, hvad der sker bag de duggede ruder…!!”

Er jeg den eneste der tænker – e-Boks? I kombination med sex-spørgeskema – det er altså alligevel for underligt. Jeg får uvilkårligt associationer hen imod skat, matrikelinfo, parkeringsbøder og lønsedler. Jeg synes på en måde ikke helt sex hører hjemme i min e-Boks, men jeg er vel bare sippet.

Lad mig sige det, som det er. Jeg var ikke blandt de udvalgte. Så det har slet ikke været nødvendigt at tage stilling til, hvorvidt jeg ville svare eller ej. Men skulle jeg have haft muligheden, ja så havde jeg nok trykket på skraldespanden.

Og hvorfor så det, tænker du måske, for hvad er der galt med sex – ….intet, skynder jeg mig at svare – absolut intet. Men jeg stejler alligevel, når staten begynder at blande sig. Er det så sådan noget med, at man bliver registreret et eller andet sted og sat  kassesystem, alt efter, om man er til Fifty Shades-udgaven eller onsdag aften med slukket lys?

Jeg kan ikke helt li’ det – at alt skal ligge tilgængeligt indenfor det her, Staten vil gerne vide og registere. Hvor kommer de informationer til at ligge? Får det indflydelse på et eventuelt banklån fx – altså kan min bankrådgiver lige ta’ et tjek og sige … nej hende der, hun kan ikke låne til en bil, for hendes svar i den undersøgelse er godt nok for langt ude – eller hva’?

Og når jeg hidser mig en lille bitte smule op, handler det også om, at mine børn af og til er blevet udsat for tests og spørgeskemaer i folkeskolen, der i mine øjne absolut intet har med skole eller indlæring at gøre. Den ældste kunne vidtløftigt fortælle om et spørgeskema i 6. klasse, der omhandlede alt lige fra hår under armene til forældres indtægt, om om de følte sig fattige og fik nutella til morgenmad eller slugte for mange panodiler fra tid til anden – hold nu op. Hvor ender den slags spørgeskemaer henne? Og det her med anonymt – nej det ved vi jo godt, IKKE er tilfældet.

Tilbage til sex i e-Boksen – der var vist nogen, der svarede, for jeg hørte i radioen her til morgen, at der nu er ved at danne sig et billede af danskernes sexvaner – det er simpelthen så overraskende (ja jeg er sarkastisk nu) – det viser sig nemlig, at nogen er mere vilde på lagnerne end andre. Hold da op – crazy viden.

Nej, de her statsansatte skulle såmænd ha smidt de spørgeskemaer ud på Facebook – så skulle I se løjer – det havde været langt nemmere, og på Facebook er alt tilladt, så her havde man nok fået de slibrige detaljer, som Statens Serum Institut så gerne vil ha’ indsigt i.

Det positive ved hele denne historie er, at jeg nu har fattet lidt mere interesse for e-Boks. Jeg har ellers altid tænkt, at e-Boks er virkelig usexet og noget, jeg ikke får tjekket så ofte, som jeg burde. Nu får jeg næsten helt lyst til at tjekke ind dagligt for at se, hvad Staten gerne vil vide om mig – OM jeg er blandt de udvalgte, der skal fortælle, om jeg er til vingummi eller lakrids – bøgeskov eller badebassin. Jeg kan næsten ikke vente!

DEL