SE BILLEDERNE: Sådan bliver Vardes nye skole

KISS 'N' RIDE Ved Frelloskolens hovedindgang sætter forældrene deres børn af i et tidsinddelt afsætningsområde, hvor der er lagt vægt på sikkerheden, uanset om man bruger kiss ’n’ ride-zonen, korttids- eller langtidsparkeringen.
En skolehave, en nyplantet skov, masser af lys og faglaboratorier, der på kreativ vis understøtter undervisningen.
 
Det er nogle af de centrale elementer i byggeriet af den nye skole i Varde, der står klar til 900 elevers skolestart i 2021.

–  Frelloskolen bliver ikke bare en splinterny skole, men et moderne læringsunivers for 900 elever. Når de møder ind til skolestart i 2021, bliver der virkelig mulighed for at gå kreativt til værks i undervisningen. Jeg er sikker på, at eleverne får en motiverende og inspirerende skolegang, fortæller Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune.
–  Den natur, der omgiver os her i Varde Kommune, er enestående. Den tiltrækker hvert år hundredtusinder af turister og former os, der bor her. Derfor er jeg specielt glad for, at mulighederne for at integrere naturen i børnenes læring bliver så gode, som de gør, slutter han.

OM BYGGERIET

  • Frelloskolen på Ortenvej i Varde åbner ved skolestart i 2021. Skolen er 9.576 m2 og har et grundareal på ca. 45.000 m2.
  • C.C. Contractor A/S er totalentreprenør på byggeriet. Herning-firmaet havde den største del af entreprisen på byggeriet af Royal Arena i København og står bl.a. bag Blue Water Dokken i Esbjerg samt en række moderne uddannelsessteder, herunder Jack and Jones’ kursuscenter.
  • Fire forskellige totalentreprenører bød ind på opgaven. Dommerkomitéen bestod af borgmesteren, andre byrådspolitikere, direktører i kommunen, eksterne fagpersoner samt repræsentanter fra skolens ledelse og forældre- og medarbejdergrupper.
  • Budget: 163 mio. kr.

OM SKOLEN

  • Skolen bliver daglig ramme for ca. 900 skoleelever fordelt på fire klassespor fra 0. til 9. klasse (indskoling, mellemtrin og udskoling). Skolen får 80-90 medarbejdere. Den er en fusion mellem Brorsonskolen og Sct. Jacobi Skole, der begge ligger i Varde.
  • 0.-3. klasse får faste klasselokaler, mens 4.-9. klasse får roterende undervisning afhængigt af faget.
  • Skolen er opkaldt efter Otto Frello, der var en berømt maler og illustrator. Han er udnævnt til æresborger i Varde. Hans værker kan opleves på Museum Frello i midten af Varde.

Varde Kommunes vision hedder ”Vi i Naturen” og danner grundlag for måden at tænke udvikling på.

SKOLEHAVEN
I Frelloskolens skolehave kan eleverne omsætte det at så, dyrke, høste, tilberede og spise grøntsager til et eksperimenterende læringsrum for skolens fag.
DET GYLDNE RUM
“Det gyldne rum” bliver skolens hjerterum. Det kobler alle fællesrum, fagområder og udearealer sammen. Rummet har fået sit navn efter et værk af Otto Frello.
FRELLOSKOVEN
Frelloskolen set fra “Frelloskoven”. En nyplantet skov, der rummer forskellige læringszoner for alle klassetrin. Fx inviterer en amfiscene undervisningen ud i det fri.
I FRITIDSCENTERETS BAGHAVE
Fodbold, håndbold, svømning, badminton. Det er bare nogle af de sportsgrene, man kan dyrke i Varde Fritidscenter, der ligger få meter fra den nye skole.
DET GYLDNE RUM
“Det gyldne rum” på Frelloskolen fungerer som et pulserende samlingsrum og et organisatorisk omdrejningspunkt.

 

Se mere her: https://epaper.dk/…/ledelsessekretaria…/folder-frelloskolen/

SE MED LIVE FRA PRESSEMØDET:

Live fra pressemødet om den nye Frello Skole i Varde

Slået op af GoVarde.dk i Tirsdag den 12. marts 2019

DEL