Science fiction med Varde Bibliotek

Science fiction kan ikke ligefrem påstås at være en ny genre, hverken når det kommer til det skrevne ord eller det store lærred.
De fleste har nok hørt om enten Star Wars, Matrix, Blade Runner eller sågar WALL-E.
Hvad mange ikke tænker over er, at størstedelen af de film, der opnår kultstatus, som oftest har sine rødder i litteraturen.

Tirsdag d. 16. januar får Varde Bibliotek besøg af den prisvindende ungdoms- og børnebogsforfatter, Line Kyed Knudsen, der er aktuel med tredje del af sin sci-fi-serie “Hvidt Støv”.
Derudover supplerer biblioteket med et oplæg om science fiction gennem tiden.

 Gennem tid og rum

Asbjørn Skovsende, digital formidler, vil kl. 13.30 holde et oplæg, hvor han med et helt livs kendskab og kærlighed til genren blandt andet vil komme ind på dens historie, vigtigste forfattere, mest skelsættende titler samt guide eventuelle nye læsere, der ikke har tidligere kendskab til genren.

Der er genrer, og så er der undergenrer

Den produktive danske forfatter, Line Kyed Knudsen, afsluttede i 2017 sit sci-fi-eventyr “Hvidt Støv”, der modsat de traditionelle bøger inden for genren ikke har hovedfokus på de fremmede udefra, men derimod zombielignende skabninger skabt som følge af en verdensomspændende epidemi. Det hele tager dog afsæt i en hændelse 18 år tidligere, hvor en meteorit ramte jorden og dækkede alt inden for rækkevidde i hvidt støv.

Line Kyed Knudsen vil med udgangspunkt i sine bøger tale om sit forfatterskab og skriveprocesser, og måske løfter hun også lidt på sløret for ét af sine nyeste, kommende projekter, som hun selv beskriver som horror-dystopi-sci-fi YA.

 Programmet for den 16. januar:

Kl. 13.30 – Asbjørn fortæller om science fiction gennem tiden.

Kl. 17 – Line Kyed Knudsen fortæller om sit forfatterskab med udgangspunkt i “Hvidt Støv”

Begge foredrag finder sted på Varde Bibliotek og koster 20 kr.

Billetter kan bestilles på

www.vardebib.dk/detsker<http://www.vardebib.dk/detsker>

I samarbejde med VGE

 

DEL