Samba er en stor del af min passion for musik

– Sig hej til Linette, der er lærer i Musik & Billedskolen. Linette underviser på Musikværkstedshold og Ind i Musikken og det nye Streetparade Band. Hun underviser også i saxofon, blokfløjte og klaver og er kompagnonlærer i folkeskolen.

– Men når jeg ikke underviser i Musik & Billedskolen laver jeg mange andre musik-ting. Jeg bor på Fanø, og underviser i Fanø Kulturskole og på Musikalsk Grundkursus på Esbjerg Kulturskole, og så er jeg med i gruppen Tante Andante Band og Sambafabrikken. Oven i det har jeg også min egen virksomhed, hvor jeg laver samba og stomp for skoler og virksomheder.

Jeg begyndte at spille musik, mens jeg gik på Næsbjerg Skole. Der kunne jeg gå til blokfløjte, klaver og kor. Mine forældre havde købt et hus, hvor klaveret fulgte med, så der sad jeg og fortabte mig i musikken og “komponerede” lidt.

Da jeg blev ti år blev jeg aspirant i Varde Garden. Det var fedt. Jeg spillede marchfløjte, og der var fællesskab og vi lærte at gå i takt. Desuden rejste vi meget i udlandet. Det var meget positivt.

Efter gymnasiet ville jeg gerne studere musik på universitetet, men min klaverlærer fortalte om Musikalsk Grundkursus, hvor man kunne få gratis undervisning, og det begyndte jeg på i stedet i Aalborg. Dermed var vejen banet for at blive uddannet på konservatoriet med rytmisk saxofon og SSB (Sang, Spil og Bevægelse)

Samba er en stor del af min passion for musik. Jeg mødte sambaen første gang i 1994 til karneval i Ålborg, og jeg kunne mærke, der var en længsel indeni – ”Det der, Linette, skal du bare være med til”, tænkte jeg.
Siden brugte jeg mange sommerferier til at rejse rundt i Europa og spille samba. Det er lidt som at spille blues. Hvis man mestrer stilarten, kan man spille med sambister fra hele verden.

I 2003-4 boede jeg i Brasilien, og var meget inspireret, da jeg kom hjem. Jeg ville bare undervise i percussion og begyndte at lave teambuilding, hvor medarbejderne lærte at spille samba. Det blev så drejet over i stomp, fordi det tog for lang tid at lære folk at spille på de rigtige sambainstrumenter. Det er meget nemmere med baljer, spande og kosteskafte. Jeg bruger så den brasilianske tilgang til at spille sammen på i mine stomp-workshops.

Musik gør to ting for mig. Der er den der fordybelsesting i det, altså at man på en eller anden måde tager lidt vare på sig selv, man forkæler sig selv, når man sidder der og øver for sig selv. Det er noget jeg som menneske har brug for, den der mindfulness og fordybelse som musikken giver.
Og så er der også den sociale del i det. At man er sammen med nogen om noget, sammen om og i musikken.

DEL